MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dev holding İzmir’de jeotermal arayacak!
Ekonomi
17 Ağustos 2015 Pazartesi 11:36

Dev holding İzmir’de jeotermal arayacak!

Türkiye’nin önemli şirketleri arasında yer alan Gaziantepli Sanko Holding Dikili’de jeotermal arayacak. Proje ile ilgili İzmir Valiliği’ne başvuran şirket Uzunburun Köyü sınırında çıkacak sıcak su ile seraları ısıtacak.
Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Gaziantepli Sanko Holding Dikili’de jeotermal arama çalışmalarına başladı.  İnşaat, tekstil, otomotiv, sağlık, eğitim, gıda alanlarında faaliyet gösteren holdingin enerji kolu olan Sanko Enerji Ege Bölgesi’nin birçok yerinde çalışmalar yapıyordu. Holding, bu kez jeotermal kuyuların ve kaynakların yoğun olduğu Dikili’de çalışmalara başladı. İzmir İl Özel İdaresi’nden aldığı 2012 yılındaki ruhsat üzerinden çalışmalara başlayan şirket Uzunburun Köyü sınırları sahada açılması planlanan üretim kuyusundan çıkarılacak jeotermal akışkan ile ilk olarak 10 dönüm alandaki seraları ısıtacak.
 
Örnek olarak bölgede bir adet örnek kuyu açan şirket su sıcaklığının derecesini ise yaklaşık 40 derece olarak tespit etti. Kuyulardan gelen sıcaklığın maksimum 43 derece olması nedeniyle jeotermal akışkanın öncelikle seracılıkta kullanılması planlanıyor. Bölgede, birçok şirket ve sera sıcak suyu bu konuda değerlendirirken Sanko Enerji de bu alana yöneldi.
 
Bölgedeki jeotermal kaynaklardan çıkan ısının düşük olması, enerji üretiminde kullanılamaması nedeniyle tercih edilen seracılıkta jeotermal kaynakların kullanılması, alan başına verimi, ürün kalitesini artırırken hormon ve ilaç kullanımını azalttı. Bu nedenle projenin planlandığı bölgede jeotermal enerji kullanılarak sera ısıtması son dönemde yaygın olarak yapılmaya başlandı.
 
Sanko bu kapsamda çalışmalarını sürdürürken kuyu lokasyonlarının bulunduğu alanlar şahıslara ait tarım arazileri içerisinde kalıyor. Üretim faaliyetlerine geçilmeden mülk sahipleri ile anlaşılarak arazileri satın alacak ya da kiralayacak olan şirket 24 saat 3 vardiya ile 365 gün çalışma yapacak.
 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz