MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Doğalgaz zammı vatandaşın cebini yaktı... Sobaya dönüş zamanı!
Enerji
23 Ekim 2021 Cumartesi 09:35

Doğalgaz zammı vatandaşın cebini yaktı... Sobaya dönüş zamanı!

İzmir’de evinde doğalgaz olduğu halde kömür sobası kullanmaya başlayanların sayısı artıyor. Soba satışı yapan esnaf, “Herkes hesap kitap yapıyor. Doğalgazla ısınıp ayda 1000 lira fatura ödememek için vatandaş artık evine soba kuruyor” diyor.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Son dönemde üst üste gelen zamlar yüzünden ağırlaşan doğalgaz faturaları, vatandaşları sobaya yöneltiyor. Yılbaşından bu yana her ay yüzde 1’lik zamma ilaveten 1 Temmuz’da yüzde 12’lik artışla cep yakan doğalgaz, insanları doğalgazla ısınma konforundan uzaklaştırmaya başladı. İzmirli sobacılar, çok sayıda vatandaşın, evinde doğalgaz olduğu halde, bu temiz ama pahalı enerjiyi sadece mutfakta kullandığını, ısınmada tercihini sobadan yana kullandığını ifade etti.

ORTA GELİRLİLER SOBAYI TERCİH ETMEYE BAŞLADI
İzmir’in Kapılar semtinde yoğun olan soba satışı yapan esnaf, son iki yılda sobaya dönüşün hızlandığını dile getirdi. Pandemi nedeniyle yazlıklara taşınanların sobayla ısındığını hatırlatan esnaf, metropolde de ağır doğalgaz faturaları nedeniyle orta gelirli vatandaşların sobaya geçtiğini anlattı. Soba fiyatlarının 150 lira ile 3 bin 500 lira arasında değiştiğini belirten esnaf, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Doğalgaz gibi elektrik fiyatları da çok yüksek olduğu için vatandaşlar, ne klimayla ısınmayı göze alabiliyor, ne de doğalgazla ısınabiliyor. Vatandaş geçim derdinde. Biz Ekim, Kasım ve Aralık aylarında yaparsak iş yaparız, sonra bekleriz. Geçen yıl Ekim ayında kredi kartından 50 bin liralık cirom olduysa, bu yıl aynı ayda rakam 200 bin lira olmuş. Kimsede nakit para yok, kredi kartıyla yaşamını sürdürüyor. Hiç kimse, 1000 lira doğalgaz faturası ödemek zorunda kalmak istemiyor. Klimayla ısınıp 800 lira, 100 lira ödemek istemiyor. Evinde doğalgazı olan da olmayan da sobaya dönüş yaparak ısınma maliyetini en aza indirmeye çalışıyor.”

DOĞALGAZ FATURALARI, BU KIŞ DAHA AĞIR OLACAK
Eskiİzmir semtinde soba satışı yapan bir esnaf da kış henüz gelmediği, havalar soğumadığı halde Ekim ayı başından bu yana 100’den fazla soba sattığını bildirdi. Müşterilerinin önemli kısmının, ağır doğalgaz faturasından yakındığını, bu kış faturaların daha da ağır olacağını öngörerek böyle bir riske girmek istemediğini anlattığını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz