MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ESİAD AB Bilgi Merkezi 25 yaşında
İş Dünyası
10 Ekim 2021 Pazar 09:06

ESİAD AB Bilgi Merkezi 25 yaşında

ESİAD bünyesinde 25 yıldır hizmet veren İzmir AB Bilgi Merkezi, kuruluş yıldönümünü kutladı. Türkiye’deki 20 AB Bilgi Merkezi’nden farklı olarak, İzmir’de bir STK bünyesinde bulunan AB Bilgi Merkezi, 25 yıldır ESİAD ile beraber toplumu AB hakkında bilgilendirmeye devam ediyor.

25. yılını geride bırakan İzmir AB Bilgi Merkezi’nin kuruluş yıldönümünde konuşan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı, “Türkiye’nin modern, laik ve demokratik yüzü, AB ile tam entegrasyon için çalışıyor. 25 yıldır bu misyonu ve sorumluluğu üstlenmekten dolayı mutluyuz” dedi.

ESİAD bünyesinde bulunan AB Bilgi Merkezi’nin kuruluş yıldönümünde bir açıklama yapan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı, AB ile ilişkilerin geliştirilmesi ve AB ile müzakerelerin yeniden başlatacak iklime geri dönülmesi gerektiğini belirtti.

İzmir ve İstanbul dışındaki illerde AB Bilgi Merkezlerinin faaliyetlerinin ticaret ve sanayi odaları ile iş birliği halinde yürütüldüğünü ancak İzmir’de ESİAD bünyesine faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Karabağlı, “Bilgi Merkezleri, kamuoyunu AB hakkında bilgilendirmek, AB-Türkiye ilişkileri hakkında doğru ve sağlıklı bilgi akışını sağlamak hedefiyle hareket ediyor. Bu misyona uygun çalışmalar, etkinlikler ve projeler geliştiren AB Bilgi Merkezi’miz, 25 yıldır İzmir’de bu sorumluluğu üstlenmiş durumda” diyerek konunun önemine vurgu yaptı.

“AB ile müzakere iklimine dönmemiz şart”
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun mali desteği ve ESİAD’ın katkıları ile bir çok etkinlik organize ettiklerini hatırlatan ESİAD Başkanı Karabağlı, “Türkiye’nin aydınlık yüzünü temsil eden her kesim, AB ile müzakerelerinin yeniden başlamasını diliyor. Müzakerelerin tekrar başlayacağı siyasal ve ekonomik iklime geri dönülmesi bu anlamda büyük önem arz ediyor. Bunun yolu da laik, demokratik ve hukukun üstünlüğünü esas alan, güçler ayrılığını tesis eden, güven verici bir yapıdan geçiyor. ESİAD olarak Türkiye’nin yönünün AB ile tam entegrasyon olduğuna inanıyoruz. 25 yıldır bu misyonla çalışıyoruz ve AB Bilgi Merkezi olarak bu yolda katkı koymaya kararlılıkla devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz