MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eğitim Sen açıkladı... İzmir’de kaç sınıf karantinada?
Sağlık
7 Aralık 2021 Salı 12:44

Eğitim Sen açıkladı... İzmir’de kaç sınıf karantinada?

Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, geçen hafta ve bu haftanın iki iş gününde toplam 25 sınıfın korona nedeniyle karantina altına alındığını, her okuldan da öğretmenlerin aşılarını yaptırdıkları halde pozitif oldukları haberleri geldiğini bildirdi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Ülke genelinde covid 19 salgınında pozitif vaka ve vefat sayıları bir süredir yüksekten seyretmeye devam ederken, İzmir’deki okullarda salgının da aynı paralelliğini koruduğu öğrenildi. Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, geçtiğimiz hafta ve içinde bulunduğumuz haftanın ilk iki iş gününde toplam 25 sınıfın karantina altına alındığını açıkladı.

BAKANLIK, HER ŞEYİ HAYATIN AKIŞINA BIRAKMIŞ DURUMDA
1 Nolu Şube’nin sorumluluğunda olan ilçelerden Karabağlar, Konak, Torbalı, Bayındır, Ödemiş, Tire, Beydağ ve Kiraz’da oldukları tespit edilen karantina altındaki sınıfların artmasından endişe ettiklerini belirten Sendika Başkanı Vardal, önlemlerle ilgili taleplerinin de dikkate alınmamasından yakındı. Devletin koronayı, hayatın akışına bıraktığını öne süren Başkan Vardal, şu değerlendirmelerde bulundu:

“7 iş gününde 25 sınıfımızın karantina altına alınmış olması, ürkütücü bir durumdur. Fakat bakanlık bu konuyu hayatın akışına bırakmış durumda. Ders süresinin 30 dakikaya indirilmesi gibi bir takım önlem önerilerimiz olmuştu. Fakat bu önerimiz hiç dikkate alınmadı. Bakanlık, bu konuda herhangi bir atmış değil. Okullarımızda pozitif vakalar artıyor, öğretmenlerimiz aşılı oldukları halde koronaya yakalanıyor, hiç kimsenin umurunda değil. Taleplerimiz güncelliğini koruyor. Öğretmenlerimiz aşılama konusunda üst düzeyde oldukları halde koronaya yakalandıklarını görüyoruz. Daha bugün, bir öğretmen arkadaşımızın daha aşılı olduğu halde koronaya yakalandığını öğrendik. Bakanlığın, bu kötü gidişe dur demesi lazım. Ülke genelinde olduğu gibi okullarımızda da vaka sayılarında bir azalış söz konusu değil. Tüm sınıfları karantina altında olan bir okulumuzun olmamasıyla teselli buluyoruz.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz