MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ekmekçioğlu'ndan Alsancak Stadı açıklaması: Orası geçmişimizin bulunduğu yer!
Spor
23 Temmuz 2021 Cuma 14:01

Ekmekçioğlu'ndan Alsancak Stadı açıklaması: Orası geçmişimizin bulunduğu yer!

Alsancak Stadyumunda sona gelinirken, Altay Spor Kulübü ve Altınordu arasındaki 'stat' bilmecesi devam ediyor. Siyah Beyazlı taraftarlar stadın kendileri ile özdeşleştiğini belirtirken Altınordu ise 'ortak' kullanım çağrısında bulunmuştu. Konuyla ilgili Ege'de Sonsöz'e konuşan Altay Spor Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ise, "Altay Alsancak Stadyumu bütün geçmişimizin orada geçtiği yerdir, biz bakanlığımızın gereğini yapacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in köklü kulüpler arasında yer alan Altay ve Altınordu'da Alsancak Stadı bekleyişi sürüyor.

1959 yılında kurulan Türkiye Futbol 1. Ligi'nde Altay, Göztepe, Karşıyaka, Altınordu ve İzmirspor olmak üzere beş İzmir takımına yaklaşık yarım asır boyunca ev sahipliği yapan Alsancak Stadı, Olympique de Marseille, AS Roma, Benfica, Atlético Madrid, TSV 1860 München, Cardiff City gibi o dönemin Avrupa devleri ağırlanmıştı.

KASAPOĞLU İNCELEME YAPTI
2015 yılında ise depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile yıkımına karar verilen ve 2017 yılında yapımına başlanan stat bir türlü tamamlanamazken, geçmiş dönem Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil konuyu yakından takip ettiklerini, stadın 2021 yılı sonunda hizmete gitmesini beklediklerini belirtmişti. Geçtiğimiz günlerde İzmir'e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu da stat da incelemelerde bulunmuş ve Bakan Kasapoğlu'na Altay Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu eşlik etmiş ve Altay forması hediye etmişti.

ALTAY VE ALTINORDU ARASINDA 'ALSANCAK STADI' BİLMECESİ
Alsancak Stadında geri sayım başlarken, gözler iki ezeli rakip olan Altay ve Altınordu kulüplerine çevrildi. Stadı geçmişte iki kulüp ortak kullanırken, özellikle Altay SK'nin Süper Lig'e yükselmesi sonrası taraftarlar 'Alsancak Stadı Altay'ındır' sloganları atarken, Altınordu FK ise stadın ortak kullanımı önerisini ortaya atmıştı.

EKMEKÇİOĞLU: BAKANLIK GEREĞİNİ YAPACAKTIR
Stat konusunda nasıl bir yol izleneceği hakkında Ege'de Sonsöz'e konuşan Altay Spor Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, "Bir anlaşmazlık yok, stadyumumuz önce tamamlansın sonra geri kalan yakışır bir biçimde gerekeni bakanlığımız yapacaktır zaten. Altay Alsancak Stadyumu bütün geçmişimizin orada geçtiği yerdir, biz bakanlığımızın gereğini yapacağına inanıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ALSANCAK SEVDALISI,BİR FUTBOL TUTKUNU.
 25 Temmuz 2021 Pazar 08:52
Alsancak stadı izmir''in tarihine şahit olmus bir Stattır.Bu statta izmir tak.nın Göztepe,Altay,Altınordu,Karsıyaka,İzmirspor ve Ülküspor''un sevinç ve hüzün göz yaşları yaşanmıştır.Bunun için ortak bir yol bulunup,öyle karar verilmeli.TAKIMLAR SAHİPLENMELİ.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz