MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Emiralem’e festival dopingi: Tezgahta çilek kalmadı!
Tarım
15 Mayıs 2024 Çarşamba 11:36

Emiralem’e festival dopingi: Tezgahta çilek kalmadı!

Kendine has tadı ve kokusuyla adını dünyaya duyuran Emiralem çileği, bu yıl üreticileri sevindirdi. 14’üncüsünün düzenlendiği Emiralem Çilek Festivali’ni değerlendiren Menemen Ziraat Odası Başkanı Yücel Altıntaş, “Özellikle nisan ayında çilek üretimi çok iyiydi. İç piyasaya daha ağırlık verildi. İzmir’e en yakın metropol ilçelerden biriyiz. Bizim çileğimiz İzmir’e yetmedi gibi bir şey oldu. Festivalin son günü saat 17’den sonra hiçbir yerde çilek kalmadı” dedi.

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ – Türkiye’nin en önemli çilek merkezlerinden biri olan İzmir’in Menemen ilçesinde kendine has tadı ve kokusuyla bilinen Emiralem çileği, üreticinin yüzünü güldürdü. Bölgede neredeyse geçiminin tamamını çilek üretiminden sağlayan çiftçiler, sıcak hava koşullarından dolayı hasada erken başlamıştı. 
Onlarca üreticinin katıldığı ve bu sene 14’üncüsün düzenlendiği Emiralem Çilek Festivali, binlerce ziyaretçiyi ağırladı.
Menemen Ziraat Odası Başkanı Yücel Altıntaş, Egedesonsöz’e festival değerlendirmesinde bulundu.

FESTİVALE YOĞUN İLGİ VARDI
Altıntaş, festivale yoğun bir ilginin olduğunu belirterek “Bu yıl katılım sayısı oldukça yüksekti. Ziyaretçi sayısı 500-700 bine yaklaştı. İzmir’den de diğer illerden de katılım yoğundu. Yaklaşık 55 çilek üreticimiz yarışmaya katıldı. En iyi tarla, en iyi ürün kategorilerinde ödül verildi. 10 kişinin katıldığı en iyi pasta yarışması yapıldı. Çeşitli ödüller ve hediyeler vardı” dedi.

ÇİFTÇİ MEMNUN
Üreticinin çok güzel ve verimli bir dönemden geçtiğini söyleyen Altıntaş, “Çilek üreticileri açısından bu yıl çok güzel. Fiyatlar 30 liradan başladı 60 liraya kadar çıktı toptan halde. Hasat güzeldi, verimliydi. Emiralem’de 2 bin dönüm arazide çilek hasadı vardı. Aşağı yukarı 4-5 bin ton arası çilek hasadı yapıldı. Zaten havaların güzel gitmesinden dolayı 1 aydır hasat yapılıyordu. Şimdilerde biraz azaldı. Çiftçi hem fiyatlardan hem de festivalde gördüğü ilgiden, tanıtımdan memnun. Organizasyon da çok iyiydi” ifadelerini kullandı.

ÇİLEĞİMİZ İZMİR’E YETMEDİ
Altıntaş son olarak şunları söyledi:
“Geçen seneye göre daha iyiydi. Bu sene talep de çoktu diğer bölgelerden. Özellikle nisan ayında çilek üretimi çok iyiydi. İç piyasaya daha ağırlık verildi. İzmir’e en yakın metropol ilçelerden biriyiz. Bizim çileğimiz İzmir’e yetmedi gibi bir şey oldu. Festivalin son günü saat 17’den sonra hiçbir yerde çilek kalmadı.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz