MENÜ
İzmir 23°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ete bir aydır zam yok!
Ekonomi
24 Mayıs 2024 Cuma 08:40

Ete bir aydır zam yok!

İzmir’de kırmızı et fiyatları, yaklaşık bir aydır hiç değişmedi. İzmir Kasaplar Odası Başkanı Melih Şenkara, kıymanın 520 lira ile 700 lira arasında satıldığını açıkladı.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Ulusal Kırmızı Et Konseyi, 25 Nisan’da dana karkasın fiyatını 377,5 liradan 360 liraya düşürürken, bu rakam 16 Mayıs’ta 351’e kadar geriledi. Buna rağmen et fiyatlarında bir gerileme olmadı. Vatandaşlar, kırmızı et fiyatlarında düşme olmaması karşısında şaşkınlık yaşıyor. Bu arada yurttaşlar, rakamların bir aydır stabil seyretmesiyle teselli buluyor.

3-5 LİRALIK OYNAMALAR FİYATLARA YANSITILMADI
İzmir Kasaplar Odası Başkanı Melih Şenkara, bugün itibariyle bir kilo kıymanın fiyatının 520 lira ile 700 lira arasında değiştiğini söyledi. Başkan Şenkara, bir aydır ete zam yapılmadığını doğrularken, “Tezgah fiyatlarında 3 lira aşağı, 5 lira yukarı oynamalar oldu ancak bir aydır stabil seyir söz konusu. Çünkü kasap esnafı o 3 lirayı, 5 lirayı müşterisine yansıtmıyor” ifadelerini kullandı.

Mahalle kasapları, fiyatlarda artış olmamasına rağmen satışlarda bir yükseliş görülmediğini söyledi. İnsanların alım güçlerinin iyice düştüğünü, vatandaşların ise rakamların artmamasıyla tesellu bulduğunu dile getiren kasaplar, “Bir yıl öncesine göre satışlarımız yüzde 60 oranında azaldı. Bazı meslektaşlarımız aylık rutin giderlerini bile karşılayamaz duruma düştü. İyi ki fiyatlar artmadı. Bir de fiyatlar artmış olsaydı, herhalde az da olsa alışveriş yapan müşterilerimizi de kaybederdik” diye konuştu.

İŞTE SON FİYATLAR
Kesilen hayvanın cinsine göre rakamlar değişmekle beraber, ortalama bir kilo dana kıyma 570 liradan satılıyor. Dana kuşbaşının kilosu 600 lira. Biftek 650 lira, bonfile ise 900 lira…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Turan
 24 Mayıs 2024 Cuma 15:20
Kırmızı ete bir aydır zam gelmemesi çok üzücü durum, biran önce zam yapılmalı.
 gunes
 24 Mayıs 2024 Cuma 09:20
Maaslar tüik yüzünden pul oldu...
 zeyno
 24 Mayıs 2024 Cuma 09:16
Talep olsa, sarı öküzün gözünün üstünde kaşı var edeyip zamı patlatırsınız.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz