MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Flaş iddia: Uçaklar Kandil’de sivilleri mi vurdu?
Güncel
1 Ağustos 2015 Cumartesi 14:19

Flaş iddia: Uçaklar Kandil’de sivilleri mi vurdu?

PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarına yönelik bombardımanın 8. gününde 'sivil ölümleri' iddiası gündeme geldi. Kandil bölgesinde bulunan Zergele köyünün bu sabaha karşı TSK jetlerince vurulduğu ve 10 sivilin hayatını kaybettiği öne sürülüyor.
Irak’ın kuzeyindeki PKK kamplarına yönelik olarak 24 Temmuz’dan beri hava operasyonları gerçekleştiren TSK jetlerinin, Kandil bölgesindeki Zergele köyünü bombaladığı ve burada 10 sivilin hayatını kaybettiği iddia ediliyor.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının bu sabah saat 04.00'te Zergele köyünü bombaladığına ilişkin haberler ilk olarak sosyal medyada yer almaya başladı. Daha sonra olay yerinden fotoğraf ve videolar da gelmeye başladı. Sosyal medyada #ZergeleKöyündeKATLİAM etiketiyle paylaşılan fotoğraflarda, yıkılmış kerpiç evler ile enkazda bulunan ve sivillere ait olduğu anlaşılan cesetler görülüyor. Yaşamını yitirenler arasında hamile bir kadın da yer alırken görüntüleri paylaşan kaynaklar bombardımanda 10 sivilin hayatını kaybettiğini, 14'ü ağır olmak üzere çok sayıda kişinin de yaralandığını duyuruyor.
 
Dicle Haber Ajansı’na konuşan bazı görgü tanıkları ise köye yönelik ilk hava saldırısının ardından yardıma giden kişilerin de bombalandığını söylüyor.
 
Konuyla ilgili olarak Genelkurmay ve hükümet yetkililerinden henüz resmi bir açıklama yapılmadı. (Radikal)
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz