MENÜ
İzmir 19°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Foça’da gündem ‘eko-kondu’ projesi… ‘Maden ocağını andırıyor!’
Yerel Yönetimler
3 Mayıs 2024 Cuma 19:53

Foça’da gündem ‘eko-kondu’ projesi… ‘Maden ocağını andırıyor!’

Foça Belediyesi meclis toplantısında konuşan Cumhur İttifakı meclis üyesi Hüsnü Boztepe, Foça’da yapılan Eko Köy ile ilgili “Sanki bir maden çalışması varmış gibi. Bu 35 dönümlük bir alan. Burası ile ilgili tek bir ruhsat verilmiş. 35 bin metrekare kapalı alan. Tıpkı bir maden ocağını andırır bir şekilde yapılıyor. Foça’mıza geçmiş yıllarda olduğu ‘mış’ gibi yaparak mı sahip çıkacağız? Eski Foça’nın ve Yeni Foça’nın yanına bir üçüncü Foça yaptırmayarak mı sahip çıkacağız?” ifadelerini kullandı.

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ – Foça Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, yeni başkan Saniye Bora Fıçı başkanlığında gerçekleştirildi.

Foça sınırları içerisindeki inşaatların turizmi olumsuz etkileyecek faaliyetleri ile ilgili gerekli tedbirlerin görüşülmesi önergesi İmar,Tarım ve Çevre Komisyonları ile Esnaf Komisyonuna havale edildi.

BOZTEPE: EKO KÖYDE SANKİ MADEN ÇALIŞMASI VAR
Cumhur İttifakı Meclis Üyesi hüsnü Boztepe, toplantıda söz alarak “Bu dönem en çok şunları konuşacağız. Foça’nın tarihine sahip çıkmak için bugüne kadar neler yapılmıştı. Biz bu 5 yıl neler yapacağız? Foça’nın tarihini korumaya dair yapılan her adım bu meclisin sorumluluğu ve görevidir. Eko turizm yoluyla parsel parsel paylaşılan amaç dışı kullanımlar ve kanun dışı çarpık yapılar altında büyük tehlikeye gebe. Bu konuyla ilgili geçen hafta hem ben hem Tolga arkadaşımız ayrı gitti. Eko köyü göstermek istiyorum. Sanki bir maden çalışması varmış gibi. Bu 35 dönümlük bir alan. Burası ile ilgili tek bir ruhsat verilmiş. 35 bin metrekare kapalı alan. Tek bir sera yapılacak diye. Hepinizin gidip orayı görmenizi istiyorum. Tıpkı bir maden ocağını andırır bir şekilde yapılıyor” ifadelerini kullandı.

ÜÇÜNCÜ BİR FOÇA YAPTIRMAYACAĞIZ
Boztepe şöyle devam etti:

“Foça’mıza geçmiş yıllarda olduğu ‘mış’ gibi yaparak mı sahip çıkacağız yoksa turizm imarı olan yerlere konutlar yaptırmayarak zeytin ağaçlarını koruyarak mı? Eski Foça’nın ve Yeni Foça’nın yanına bir üçüncü Foça yaptırmayarak mı sahip çıkacağız?  Vatandaşın imarlı yerine tabii ki karşı çıkmayız. Amaç dışı kullanımdan bahsediyorum. Gecekondu ve kaçak yapılara göz yumarak mı karşı çıkacağız? Foça’nın girişini düzenlemeden mi sahip çıkacağız?

ALAÇATI’NIN FOÇA OLMA İHTİMALİ YOK
Alaçatı bizden çok sonra ortaya çıktı. Alaçatı’nın Foça olma ihtimali yok. Son zamanlarda Foça hedef alınıyor. Çeşme, Alaçatı gibi korkunç bir alan yaratmak istiyorlar. Hem Foça esnafı için iyi olmayacağı gibi aynı zamanda Foça’da yaşanamayacağını ortaya çıkaracaktır.

Tarım alanlarını korumadan mı sahip çıkacağız?  Belediye çalışanlarının maaşını günü gününe aldığı, her bir vatandaşına sahip çıkarak mı sahip çıkacağız? Belediye meclis üyelerinin başı dik, kimseye borcu olmayan bir Foça yaratmak hayalindeyiz. Biz bu ana maddeler üzerinden politikalar yapacağız. Cumhur İttifakı olarak üzerimize ne düşerse görev sayarız.”

5 YILLIK SUNUM TALEBİ
Boztepe,  geçen 5 yıllık sürenin sunumunu talep ederek “Geçtiğimiz 5 yılda Foça’mızda geliştirilen projeler, altyapı yatırımları ve imar çalışmaları ile ilgili gerek Başkanımızın gerek bizlerin bilgilendirilmesi için şeffaf bir şekilde hepimizin huzurunda yapıcı bir sunum yapılmasını talep ediyoruz. Bu durumda çok sağlıklı ve verimli çalışacağız” dedi.

FOÇA HALKINDAN KAÇAR GİBİYİZ
Son olarak Boztepe şunları söyledi:

“Aşağıda bir salonumuz var ama bu ortam çok iyi değil. Sanki Foça halkından kaçarcasına Foça’nın dışında meclis topluyormuş gibiyiz. Bazı meclisler Yeni Foça’da bazıları Bağarası’nda yapılıyormuş böyle bir gelenek varmış ama bir salon ortamı yaratılırsa çok iyi olur. Foça halkı da gelir meclise dinler. Burada yankı da oluşuyor.”

FIÇI: MECLİS TOPLANTILARI YAZ DÖNEMİNDE ATATÜRK SOSYAL YAŞAM MERKEZİNDE YAPILACAK
Başkan Fıçı, “Buradaki fiziki koşulların yetersiz olduğunun hepimiz farkındayız. Daha çok vatandaşın bizi buradan izlemesi, belediye başkanı ve meclis üyeleri olarak en büyük arzumuz. Bundan sonraki izlenecek süreç, çok açık, şeffaf ve net. Mümkün olduğu kadar katılımcı alacağız. Foça’nın fiziki belediyeye ait tesislerine baktığımızda ben de bu dönemin sonunda çok isterim, beraber bir meclis salonu inşa edelim. Ancak şu an durumumuz göründüğü gibi. Geçen toplantıda yaşanan tatsızlığın sonrasında, fiziki koşulları nasıl geliştirebiliriz diye gezdiğimizde Atatürk Sosyal Yaşam Merkezi’nde daha çok vatandaşımızın konforlu bir şekilde izleyebileceği bir tesiste devam edelim dedik. Önümüz yaz. Yoğun katılımlı bir meclis ağırlıyoruz. Eylül’den itibaren istediğimiz her mahallede yapabilme şansına sahibiz. Meclis üyeleri uygun görürse Atatürk Sosyal Yaşam Merkezi’nde yaz döneminde devam edelim diyorum” şeklinde konuştu.

Bir sonraki meclis toplantısının 3 Haziran 2024 Pazartesi saat 16.00’da Foça Belediyesi’ne ait Atatürk Sosyal Yaşam Merkezi’nde yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Şerif Fatma güngör
 5 Mayıs 2024 Pazar 15:27
Sahilde şezlokları. Veçadırları esnaf tarafından değil belediye personeli tarafından toplanıp gelir sağlanması uygun olur diye düşünüyoruz
 Belediye işçisi
 3 Mayıs 2024 Cuma 22:19
Maaşlarımızı verin artık. Kartlar icralık oldu,ev sahipleri kapıya dayandı. Eşlerimizle geçimsizlik başladı.
 Foça'lı
 3 Mayıs 2024 Cuma 21:53
Eko-köy adı sadece duyulduğunda şirin gelsin,zararsız olduğu düşünülsün,kötü niyet,rant ve talan örtülsün diye konmuş.Şu an belediye ve devletin yetkili kurumları hemen inceleme başlatıp,bu talana dur demekle sorumludur.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz