MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziemir'de planlama tartışması... Başkan Arda'ya 'AK Parti ile işbirliği yaptın' göndermesi!
Yerel Yönetimler
3 Nisan 2023 Pazartesi 17:07

Gaziemir'de planlama tartışması... Başkan Arda'ya 'AK Parti ile işbirliği yaptın' göndermesi!

Gaziemir Meclisi Mart ayı olağan meclis oturumunda tartışmalara neden olan ve CHP’li 9 meclis üyesinin ‘ret’ oyu vermesine rağmen AK Partili 4 meclis üyesinin destek vermesi ile kabul edilen plan değişikliği önerisi ile ilgili Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya tepki gösteren CHP’li Meclis Üyesi Ünal Işık, AK Parti ile Arda’nın işbirliği yaptığını ve tutanaklarda kendilerinin ret oyu verdiğinin belirtilmesi gerektiğini belirtti.

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Nisan ayı olağan meclisi gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirilen oturuma Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başkanlık yaptı.

İhtisas komisyonları seçimlerinin gerçekleştirildiği meclis oturumuna Mart ayı meclis oturumunda yaşanan tartışmalar damga vurdu.

Gaziemir’de tartışmalara ve CHP grubunda çok kez  bölünmeye neden olan Gaziemir İlçesi, Dokuz Eylül Mahallesi, Hava Eğitim Yolu, Sarnıç Yolu, Akçay Caddesi ve İzban Banliyö Hattı arasında bölge planlamaları bir kez daha meclis gündemine geldi. CHP’nin içinde yaşanan fireye rağmen AK Parti’den gelen destek sonrası ilgili önerge oy çokluğu ile kabul edildi.

IŞIK: ADIMIN YAZILMASINI İSTİYORUM
Meclisin açılışı öncesi ‘Mart ayı meclis tutanaklarının görüşülmesi’ maddesinde söz alan CHP’li Meclis Üyesi Ünal Işık, Halil Arda’ya tepki gösterirken, “Geçen ay oylamasını yaptığımız imar planları konusu vardı. Bizde bir grup arkadaş kimsenin baskısı altında kalmadan özgür irademiz ile buna ret verdik. Ret verme gerekçemizi de arkadaşlarımız açıkladı. Amacımız Gaziemir halkının daha çok pay alması ve yaratılan rantlardan halkın daha fazla faydalanması için önerilerimiz oldu. Mecliste iş birliği ile geçti hayırlısı olsun. Ancak siz bize tek tek oylatacağınızı söylediniz ancak tek tek oylanmadı. 9 üyenin ret oyu diye ifade kullanılmış. Ben tutanakta adımın ret verildi olarak düzenlenmesini istiyorum” dedi.

ARDA: O KADAR DA ÖNEMLİ DEĞİL
Işık’a yanıt veren Başkan Arda, “Ortada bir işbirliği varsa 4 yıldır bu mecliste bir çok önerge oy birliği ile geçti. Bu oy birliği ile geçtiği işbirliği anlamına mı geliyor? Gaziemir Belediyesi'ndeki etüt plancıları şehir plancıları çalışma yapmış komisyonlara gitmiş mecliste kimin evet dediği hayır dediği önemli değil. Tutanaklara geçer ismini, bu o kadar önemli değil. Burada iş birliği var iması doğru değil. Yapılan çalışma geçmişten örneklerine baktığımızda  en önemli çalışmalardan biridir” ifadelerini kullandı.

AKSOY: SÖZLERİNİZ TUTANAKTAN ÇIKARILSIN
Ret oyu veren isimler arasında olan CHP’li meclis üyesi Emin Aksoy, “Tutanaklarda kısa bir cümle okuyacağım. Konuşmamda bir bölüm var… Belediye başkanımızın da bana karşı söyleminde ‘yüzde 13 zayiat ile planlar yapılmış keşke onlara da yanlış deseydiniz, onları aklamak için bunları söyleminize gerek yok’ demiş. Gaziemir Meclisini bilmeyen biri bile tutanaklarda yanlışlık olduğunu bilir. Bu haksız ve ağır bir ithamdır. Ben bunu asla kabul etmiyorum. Ben hayatım boyunca durduk yere hiçbir yeri aklamadım. Belediye başkanımız ile benim yaptığım konuşma arasında fark vardır. Ben belediye başkanımızın bu sözlerinin tutanaklardan çıkarılmasını istiyorum. Bunun içinde oylama yapılmasını talep ediyorum” diye konuştu.

EMİN: 9 İSİM TUTANAKLARA GEÇİRİLSİN
CHP’li bir diğer meclis üyesi Leman Emin ise, “Ben kendi şahsım adına kendi adımın tutanaklara ret oyu kullandığımın geçmesini istiyorum. İsmini vereceğim 9 meclis üyesinin Nevin Mutlu, Cemal Çalışkan, Tahir Türkbay, İlhan Özköse, Emin Aksoy,Murat Serin, Bengü Sayköse ve Ünal Işık arkadaşlarımın da ret oyu kullanıldığını tutanaklara geçmesini rica ediyorum” dedi.

ARDA: MECLİS GEREĞİNİ YAPMIŞTI 
Planların yanlış olmadığını dile getiren Başkan Arda, “Bir planlama yapılmış, bu planda halkın verdiği dilekçe ile meclise geçirilmiş, mecliste tek tek oylama yapacağım demiş olabilirim ancak toplu oylama yaptım. Yüzde 29 zayiat ile yapılmış plan  herkese hayırlı uğurlu olsun. Yanlış yapıldığını düşünüyorsanız mahkemeye müracaat edebilirsiniz. Gaziemir Belediye Meclisi bu konuda  gereğini yapmıştır. Her konu oy birliği ile geçecek diye bir şey yok” ifadelerini kullandı.

DERİNSU: İSİM İSİM OYLANMASI MÜMKÜN DEĞİL
Son olarak söz alan CHP Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu, “Geçen meclisteki konunun şimdi tartışmaya açılması hiç doğru değil. Söz konusu önergenin isim isim oylanması da mümkün değil. İsim isim oylanma yapılabilecek konular yönetmelikte yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Meclis ayrıca ihtisas komisyonları üyeleri de belli oldu. Buna göre 1 yıllık komisyonlarda görev alacak isimler şu şekilde;

Plan ve Bütçe Komisyonu
CHP’den Lütfü Özcan, Nimet Şekercioğlu, Nilgün Karadeniz, AK Parti’den ise Oğuz Seyran, Ejder Öztop

Bayındırlık ve İmar Komisyonu
CHP’den Necati Kırmaz, İbrahim Özkara, İzel Zenginobuz Derinsu, AK Parti’nde Uğur İnan Atmaca Oğuz Seyran

Hukuk Komisyonu
CHP’den İzel Zenginubuz Derinsu, Lütfü Özcan, Meral Yiğit, AK Parti’den Ali Gönen ve Uğur İnan Atmaca

Sağlık Komisyonu
CHP’den İbrahim Özkara, Nilgün Karadeniz, Sercan Doğan AK Parti’den Hülya Cici, Tuğba Vural

Çevre Komisyonu
CHP’den Ali Kavasu, Nimet Şekercioğlu, Sercan Doğan,   AK Parti Ejder Öztop, Aydın Kemahlı

Kültür Komisyonu
CHP’den İbrahim Özkara, Nimet Şekercioğlu, Meral Yiğit AK Parti’den Tuğba Vural, Oğuz Seyran

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu
CHP’den Nimet Şekercioğlu, Meral Yiğit, Nilgün Karadeniz, AK Parti’den Hülya Cici, Tuğba Vural

Esnaf ve Pazaryerleri Komisyonu
CHP’den Necati Kırmaz, Sercan Doğan, Ali Kavasu, AK Parti’den Aydın Kemahlı, Enver İşinibilir

Kurs Eğitim ve Engelliler Komisyonu
CHP’den Lütfü Özcan, Ali Kavasu, İbrahim Özkara, AK Parti’den Enver İşinibilir ve Ali Solgun Özbalcı

Spor Komisyonu
CHP’den İzel Zenginobuz Derinsu, Lütfü Özcan, Sercan Doğan, AK Parti Oğuz Seyran, Nuray Öztürk

Kent Konseyi Komisyonu
CHP’den Meral Yiğit, Nimet Şekercioğlu, Nilgün Karadeniz, AK Parti’den Nuray Öztürk ve Hülya Cici

Kentsel Dönüşüm Komisyonu
CHP’den Necati Kırmaz, Ali Kavasu, Nilgün Karadeniz AK Parti’den Uğur İnan Atmaca ve Ali Gönen

Deprem ve Afetler Komisyonu
CHP’den Necati Kırmaz, Ali Kavasu, Nilgün Karadeniz AK Parti’den Uğur İnan Atmaca ve Enver İşinibilir

ENCÜMEN ÜYELİĞİ TARTIŞMA YARATTI 
Encümen Üyeliği görevine CHP’den CHP’den Necati Kırmaz, Ali Kavasu, Meral Yiğit önerildi. Ayrıca Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu’da Encümen Üyeliği için adaylığını açıkladı. Yapılan oylama sonrası Necati Kırmaz 16, Ali Kavasu 20 ve Meral Yiğit 19 oy aldı. Aday olan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu aldığı oyun açıklanmasını isterken, talebi meclis başkanı Arda tarafından reddedildi. Meclis başkanlığı kürsüsü önüne gelen ve divandan oy oranını isteyen Çağlarsu, tutanağın verilmeden ayrılmayacağını belirtmesi sonrası Başkan Arda meclise 10 dakika ara verdi. Ara sonrası ise Çağlarsu'nun aldığı oy oranı ekrana yansıtıldı. Buna göre Çağlarsu 8 oy aldı.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÖZEL KOMİSYON
Mecliste ayrıca AK Partili isimlerin önerisi ile sokak hayvanları komisyonu kurulmasına karar verildi. Bu yıl ilk kez görev alacak olan ilgili komisyon  meclis üyelerinin tamamının oy birliği ile kabul edildi.

Sokak Hayvanları Komisyonu
Komisyona CHP’den Meral Yiğit, Nimet Şekercioğlu ve İzel Zenginobuz, AK Parti’den ise Hülya Cici Oğuz Seyran seçildi.

ÇAĞLARSU: ÖNERİM REDDEDİLMİŞTİ
Dilek ve temennilerde ilk olarak söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, “Ben Gaziemir’in sorunlarını gündeme getiriyorum. Bunu da kabul etmyen bri idari anlayış var. Bu kampsa her mecliste çatışmalar olabilir. Az önce gördünüz. Aldığım oyu bile söylemiyor. Söylese gerginlik çıkmayacaktı. Benim geçtiğimiz ay gündeme getirdiğim ve meclise sunduğum ilçemizde bundan sonra yapılacak yapılarda sismik izolatörün zorunlu hale getirilmesi önerim reddeilmişti. Ancak bizden 15 gün sonra toplanan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bu konu gündeme gelmiş ve oy birliği ile kabul edilmiştir” dedi.

KIRMAZ: UZMANLIK GEREKTİREN BİR KONU
Konuyla ilgili konuşan CHP’li Grup Başkanvekili Necati Kırmaz, “Sismik izolatör konusu uzmanlık alanı gerektiren bir konu. Ben 40 yıldır sektörün içindeyim ancak ben bile bu konuda net bir şey söyleyemiyorum. Üniversitelerin yetkili bölümleri ile görüşülerek yapılabilecek bir konudur. Her binanın altına sismik izolatör koymak mümkün değildir. Bu kararı verme yetkisi de bizde değil Büyükşehir’dedir. Büyükşehir kararı verir biz uygularız” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Vay be 1999 yılı görmeyen meclis üyeleri
 4 Nisan 2023 Salı 16:38
Halil İbrahim Şenol başkan zamanı Yine bu grup muhalif ti neden acaba Bu grup ( 9 meclis üyesinin bir ikisi hariç ) Yine aynı kişiler ilçe başkanı Kasım Özkan''a mualif oldular Halil arda ile birlikteydi Şimdi ne oldu da Halil arday''a muhalif olup kasın Özkan ile birlik oldunuz Benim anlamadığım şey Biz sizleri neden seçtik sizler için sokak sokak neden çalıştık sizler için ev toplantıları neden yaptık 60 yıl sonra gaziemirde seçim aldık iki dönem üst üstte seçim alındı ucun donem de Halil arda ile alındı Ama yine aynı ekip muhalif Başkan yardımcısı mi olmak istiyorsun Ne istiyorsunuz yeter artık Heleki böyle Türkiye''nin böyle kritik bir seçim öncesi bunu yapan Hem partiye ihanet içindedir hemde bu ülkeye bence de sayın ilçe başkanımız Kasım Özkan''a sesleniyorum gerekli disiplin işlemi yapılsın lütfen
 Gaziemir CHP
 4 Nisan 2023 Salı 10:48
Gurup kararı almayan gurup kararına uymayan devam eden meclisi terk eden kim varsa ivedilikle hemen partiden ihraç edilmesi gerekiyor biz size ne için oy verdik gaziemire bir şeyler yapın diye ama dört yıl geçti kavganız bitmedi başkana karşı hadi bu Başkan kötü peki bir önce ki Başkan da mı kötüydü işiniz gücünüz hep kavga olmuş ilçe başkanı kasım Özkan bu olaya müdahale edemiyorsan Barışı sağlamıyorsan o koltuğu boşuna işgal etme Emin Aksoy senin bu güne kadar gaziemire ne faydan dokundu kalkıp mecliste her defasında başkana karşı çıkıyorsun bak eşini memur yaptı bu Başkan Bir sözüm de başkanın yanındakilere özellikle afyonlu Meclis üyesine biraz olumlu olun sizde ateşe ateş atmayın ortalığı sizlerde karştıryorsun bak belediye bütün sülaleni doldurdun başkana yaranacam diye birlikte siyaset yaptığın Meclis üyelerine kin gitme zaten olumsuz birşey olduğunda Başkan cevap veriyor Bir sözde Başkan yardımcısı Necati beye Başkan sizde belediye içinde gerek işçi gerek memurlarla barışık olun başınızı kaldırın işçiye Memura selam verin hal hatır sorun bakın iyi olmak çok güzel birşeydir Son söz Halil arda bir dönem daha burda muhalif Meclis üyeleri bence iyi geçinin yoksa bir daha ki dönem hiç biriniz o koltuklarda oturmaz sevgiler saygılar
 Gaziemir
 3 Nisan 2023 Pazartesi 23:52
Kendi partiniz içersinde anlaşamıyorsunuz! yedili masadamı anlaşacaksınız... AKLIMLA ALAY ETTİRMEM / PATRON BİZLERİZ!!!
 Partili
 3 Nisan 2023 Pazartesi 20:57
Gaziemir belediyesi ile ilgili basında haber yoktu şimdi oldu...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz