MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gelecek Partili Bilgin: İmar affına son vereceğiz!
Politika
18 Mart 2023 Cumartesi 20:32

Gelecek Partili Bilgin: İmar affına son vereceğiz!

İktisat Kongresi’nde konuşan Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu Başkanı Feridun Bilgin, “İmar değişikliklerini parsel bazlı olmaktan çıkarıp bölge bazlı hale getirerek bölgeyi etkileyecek durumlar için halk oylaması yapacağız. Depremden 6 gün öncesinde ilan ettiğimiz eylemlerimiz ile ilgili ne kadar ortak akılla isabetli kararlar aldığımız bir kez daha gördük. Afet çerçeve kanunu çıkararak afet mevzuatlarını düzenleyeceğiz. İmar aflarının çıkarılmasına son vereceğiz” diye konuştu. 

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ-  İzmir İktisat Kongresi’nin 4’ncü günü kritik toplantılar ile  tamamlandı. Günün ilk saatlerinde ‘deprem’ temelli katılımcıların gerçekleştiği toplantılarda, son olarak ise sahneye 6’lı Masa’nın genel başkan yardımcıları çıktı.

Toplantıda konuşan Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu Başkanı Feridun Bilgin, “Ortak mutabakat metnini sektörlere yönelik bölümünü sizlerle paylaşacağım. Tarım ve orman bakanlığını tarım ve gıda güvenliği bakanlığı olarak yeniden yapılandıracağız. Hiç uygulanmayan tarımsal teşvikleri GSM'nin yüzde 1'inden az olmayacak şekilde uygulayacağız. Tarımda indirimli elektrik tarifesi uygulayıp elektrik ve su tahsilatını  hasattan sonra uygulayacağız. Çiğ süt ve et üreticilerinin yem fiyatlarındaki artışa karşı koruyacağız. Mazot, gübre, yem gibi destekleri sütten kesilmesinden, kesime gönderilmeden önce verecek-ğiz.  Başta kuraklığa dayanıklı tohum geliştirmesi olmak üzere birçok projeyi destekleyeceğiz. Ziraat bankasını yeniden çiftçinin bankası yapacağız. En az bir teknik personeli bir köyden sorumlu tutacağız.  Lisanslı depocu ve ürün borsacılığı sistemini üreticimizi koruyacak şekilde yaygınlaştıracağız ve uluslararası alanda tarım ticaretimiz için üstünlük oluşturmayı hedefleyeceğiz. Hasat dönemi öncesi ve hasat döneminde ithalat izin vermeyeceğiz. Çiftçilerimize ücretsiz analiz imkanı vererek toprak analizini zorunlu hale getireceğiz” dedi.

YURT DIŞINA ÇIKAN TEKNİK PERSONELİ YENİDEN ÜLKEMİZE KAZANDIRACAĞIZ
Halk Bankası’nı esnafın bankası haline getireceklerini belirten Bilgin, “Tarımda çalışan kadın ve 30 yaş altı gençlere sosyal yardım prim desteği vereceğiz. KOBi'lere eğitim,finansal, teknoloji geliştirme, üretim çeşitlendirme, yeni ortaklıkla kurabilme konusunda özel destekler vereceğiz. Yeşil dönüşüm dijitalleşme ekseninde üretim pazarlama ve ihracat yeteneklerinin geliştirilmesi ve finansmana. Yerli uçak ve tank çalışmalarına büyük bir seferberlik vererek başarıya kavuşturacağız. Türkiye'deki sanayimizden ayrılarak yurtdışında çalışan teknik personelleri ülkemize yeninde kazandıracağız.  erişimini.s kolaylaştırılması için güvenli bir sistem geliştireceğiz.  Kanal İstanbul Projesi'nin göreve gelir gelmez iptal edeceğiz. Alternatif ulaşım sistemlerini devreye sokacağız. Geleceğin otonom yollarına ilişkin bilgilerin oluşmasını sağlayacağız. Araç muayene alanlarındaki rekabeti arttıracağız. Atatürk Havalimanı'nı yeniden kullanıma açacağız. Türkiye lojistik master planını yeniden hazırlayacağız. Yeni hudut kapıları oluşturup fiziki ve teknolojik altyapılarını güçlendireceğiz. Üretici kooperatiflerini destekleyip güçlendireceğiz. Ticaret Bakanlığı’nı Esnaf ve Ticaret Bakanlığı olarak düzenleyeceğiz. Halk Bankası’nı yeniden esnafın bankası haline getireceğiz. Çırak yetiştirme sorunun eğitim sisteminde ele alacağız. Yeni termik santral yapmayacağız. Rehabilite edilenleri de sosyal ve çevre zarar vermeden kapatma planları hazırlayacağız. Cumhurbaşkanlığına ormanlık vasfı değiştirme yetkinsi kaldıracağız. Yanan orman alanların orman dışında başka bir imalata izin vermeyeceğiz. İmar değişikliklerini parsel bazlı olmaktan çıkıp bölge bazlı hale getirerek bölgeyi etkileyecek durumlar için halk oylaması yapacağız. Depremden 6 gün öncesinde ilam ettiğimiz eylemlerimiz ile ilgili ne kadar ortak akılla isabetli kararlar aldığımız bir kez daha gördük. Afet çerçeve kanunu çıkararak afet mevzuatlarını düzenleyeceğiz. İmar aflarının çıkarılmasına son vereceğiz. Afetlere merkezi ve gene düzeyde, yereli güçlendirerek çalışma yapacağız. Planları yerel yönetimlerle uyumlar içinde yapacağız” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Düz vatandaş
 18 Mart 2023 Cumartesi 23:45
Imar barışı çıktığında hiç kimse bu imar barışı değil yıkım barışıdır diyerek kaçak yapısına ruhsat almamak için basın önünde protesto etmedi,bizim sitede TBMM imar barışı ile ilgili yasaya red veren iki milletvekili önce onlar imar barışı ile kaçak yapılarını yasal hale getirdi ve böbürlenerek anlattılar elbette ki biz sade vatandaş olarak ruhsat aldık,ayrıca bütün partilerin belediye başkanları yandaşını koruyor usulsüz işlerine göz yumuyor ve destek veriyor,yok böyle bir tezat dünyada ama malesef biz de vardır...
 tahsin
 18 Mart 2023 Cumartesi 21:27
biz de yedik
 İZMİRLİ
 18 Mart 2023 Cumartesi 21:14
imar affına basta sizin genel bsk olmak uzere diger bsk yrd larınız o zaman vekildi hepiniz oy verdiniz neyi kaldırıyon sen...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz