MENÜ
İzmir 16°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Göztepe tesisini arıyor… Güzelbahçe’de ne oldu?
Yerel Yönetimler
13 Ekim 2021 Çarşamba 15:25

Göztepe tesisini arıyor… Güzelbahçe’de ne oldu?

Göztepe taraftar temsilcilerinin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edip Torbalı’da kulübe tahsisi gündeme gelen arazinin yeniden tahsisi için yardım istemesi, “Sarı kırmızılı kulüp Güzelbahçe alternatifinden vazgeçti mi ?” sorusunu gündeme getirdi. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Kahramandere’de, çok değerli bir noktada 30 dönümlük, spor tesisi imarlı yer gösterdik. Bunun 5 bin metrekaresi belediyenin. Göztepe, sanırım Hazine’den orayı alamadığı için yeniden Torbalı’ya yöneldi” yorumunu yaptı.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Göztepe, Torbalı’da yapmak istediği spor tesisleri için yıllar önce tahsis edilen ancak daha sonra geri alınan tesisin peşini bırakmıyor. Göztepe Taraftar Temsilciliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek, Torbalı Belediyesi’nin, 90 dönümlük alanı yeniden Göztepe’ye vermesini talep etti. Bu girişim, “Acaba Göztepe, Güzelbahçe’de spor tesisi yapmaktan vazgeçti mi?”  sorusunu ortaya koydu. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Göztepe ile ortak projede yer alma düşüncelerinin hala geçerli olduğunu söyledi.

ARADAN UZUN BİR ZAMAN GEÇTİ, GÖZTEPE’DEN HABER YOK
Göztepe’nin, tesis yapması için son derece uygun olan, imarlı 30 dönümlük alanı gösterdiklerini, Güzelbahçe’nin en değerli yeri Kahramandere’deki alanın 5 bin metrekarelik kısmının belediyeye, kalan kısmın ise Hazine’ye ait  olduğunu hatırlatan Başkan Mustafa İnce, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Göztepe Başkanı Sayın Mehmet Sepil, bize tesis talebiyle geldiğinde, ben kendisine şunu söyledim.  İmar planlarımızda spor tesis alanı olarak görünen, çok değerli bir yerde, spor tesisi yapabileceğiniz bir yer var. 30 dönümlük bir alan. Bunun 5 bin metrekaresi belediyemize ait.  Bunu Milli Emlak’tan edinirseniz, biz 5 bin metrekarelik alanımızı Göztepe’ye, ortak proje kapsamında, Güzelbahçelilerin de faydalanması koşuluyla verebiliriz, dedik. Aradan uzun bir zaman geçti ama Göztepe’den bu konuda bir adım gelmedi. Teklifimiz halen geçerlidir. Göztepe gelsin, Hazine’den o alanı alsın, ben seve seve, şartlarımızın kabul edilmesi 30 dönümlük alandaki payımızı sarı kırmızılı kulübümüze veririz.”

O ALANI HAZİNE’DEN BEN DE TALEP ETTİM, VERMEDİLER
Söz konusu yeri Hazine’den Güzelbahçe Belediyesi olarak istediklerini belirten Başkan Mustafa İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Göztepe, sanırım o alanı Hazine’den alamadığı için bir adım atmadı, atamadı. Oysa imarda spor tesisi olarak görünen bir yer. Söz konusu alanı Hazine’den ben de istedim ama vermediler. Hazine’ye diyorum ki, burasını bana tahsis edin, spor tesisini ben yapayım. Gücüm yetmezse, Büyükşehir’imle birlikte yaparım. Ona da izin vermediler. Hazine, orayı kiralamak ve tahsis bedeli ödenerek vermek istiyor, devletin de para kazanmasını istiyor sanırım.”

TEKİN: 90 DÖNÜMLÜK O YERİN YARISI SANAYİ İMARLI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Milletvekilleri Atilla Sertel, Kani Beko ve Tacettin Bayır’dan, Torbalı’daki araziyle ilgili araştırma yapmalarını isterken, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Şu anda bir şey söylemem doğru olmaz. 90 dönümlük bir yer orası. Yarısı sanayi imarlı. Önceki dönemde Göztepe’ye tahsis edilen yer, rahmetli İsmail Uygur başkanımız zamanında geri alındı. O alana buğday ekildi. Gerekli araştırma ve incelemeleri yaptıktan sonra bir açıklama yapacağız” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 emre
 23 Şubat 2022 Çarşamba 16:41
aman başkan ne işin var pancarda
 citizen
 14 Ekim 2021 Perşembe 08:52
Sayın yorumcu oraya okul yapılacak zaten FUTBOL okulu. 9-10 yaşında çocuklar futbolu öğrenecek ileride belki Milli Takım için mücadele edecekler. Bu tarz yatırımlar olmadığı sürece bu ülke spor alanında kendini nasıl geliştirecek?
 sezarın hakkı sezara
 13 Ekim 2021 Çarşamba 18:30
sevgili hasan çelik sen göztepeyi herhalde istanbul klüpleri ile karıştırdın. göztepenin bugün kadro değeri sadece 29 milyon€ . süperlig e çıkılan 5 sezondur bir tek bu zeson bonservisli oyuncular alındı. Bunun dışında istanbul büyütülmüşlerinin milyar TL ye varan vergi borçları bir kalemde silindi , siliniyor! göztepeye futbolcu yetiştirmek için arsa verilmiş çokmu? işte mehmet sepil sizin gibi insanlardan bahsediyor. bu şehir sadece göztepeye değil hiç bir takımına sahip çıkmıyor. futbolcu yetiştirmek için tesis yapmanın bir okul veya engelliler için eğitim merkezi yapmaktan farkı nedir? alt yapı tesisi yapılacak . burada genç sporcular yetişecek ve siz okul yapılsın diye duyar kasıyorsunuz. tebrik ederim !
 hasan çelik
 13 Ekim 2021 Çarşamba 16:56
Bu nasıl bir iştir, milyonlarca lira geliri olan ve topa vurmayı bilmeyen bir sürü gereksiz insana milyonlar veren kulüplere devlet arazisi peşkeş çekiliyor. oraya yapsanıza bir okul ya da engelliler için iş-eğitim merkezi.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz