MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gram altında yükseliş devam edecek mi?
Ekonomi
13 Ekim 2021 Çarşamba 15:40

Gram altında yükseliş devam edecek mi?

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, altının gramının 518 liraya yükselmesinin sürpriz olmadığını belirtirken, “Bir süre yatay seyretse de altının gramı üç ay sonra, beş ay sonra 540 lirayı görür. Bu öngörümüzü, ekonomistler de destekliyor” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Dolar ve eurodaki yükselişe paralel olarak altın piyasasında da tırmanış devam ediyor. İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, bugün yaşanan tablonun kendileri açısından sürpriz olmadığını, böyle bir sonucu çok uzun zamandır öngördüklerini söyledi. Çeyrek altının 860 liraya, gram altının 470 liraya yükseldiğini, has altının gramının da 518 lira olduğunu hatırlatan Başkan Baransel, geleceğe yönelik tahminde bulundu.

VATANDAŞ ÇEYREK ALTIN BİLE ALAMIYOR
Oda Başkanı Turgay Baransel, Altın fiyatlarının birkaç gün daha yükseldikten sonra yatay bir seyir olsa da, bugün 518 lira olan altının gramının, üç beş ay sonra 540 lirayı bulacağını öngördüklerini  açıkladı. Kuyumcuların uzun zamandır iş yapmadığını, yapamadığını anlatan Başkan Baransel, değerlendirmelerinde şu görüşlere yer verdi:

“Müşteri yok. Vatandaş ne altın alıyor, ne satıyor. Altın alacak parası yok. Yastık altında altını yok ki, satsın. Vatandaş bir düğüne gidecek, 860 liraya çeyrek altın alamıyor. Buna karşın gram altın alıyor. Gram altın da olmuş 470 lira. Altın, bugünkü ekonomik koşullarda yükselmeye devam edecektir. Ne zaman olacağını kestirmek mümkün değil ancak üç ay sonra, beş ay sonra altının gramı 540 lirayı bulur, eski yerine dönerse, kimse şaşırmasın.”

İzmir'de kuyumcular dönüşümlü çalışacak

DÖVİZ BÜROLARI DÜZENLEMESİ, KUYUMCUYU SEVİNDİRDİ
İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, döviz bürolarıyla ilgili son düzenlemeyi de değerlendirdi. Bu düzenlemenin, kuyumculuk sektörünün uzun zamandır beklediği bir düzenleme olduğuna vurgu yapan Başkan Baransel, “Döviz büroları, artık kimliksiz, TC’siz alışveriş yapamayacak. Bizim işimizi de yapamayacak. Kuyumcuların döviz bozması zaten yasak. Bir kere döviz satın alan veya satan bir kuyumcu, hakkında üç tutanak düzenlenmesi halinde kapanacak. Yine yılbaşından itibaren, ustalık belgesi olmayan kuyumcular faaliyet gösteremeyecek. Bir adamın üç kuyumcu dükkanı varsa, her birinde ayrı ayrı ustalık belgesine sahip kişilerin olması şartı getirildi. Bu kanun, geçtiğimiz haziran ayında çıkmıştı. Yılbaşına kadar tüm kuyumcuların, ustalık belgesi alması gerekiyor” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz