MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Halk Konut kooperatiflerinden Tugay’a çağrı: Sözlerin tutulmasını bekliyoruz!
İnşaat/Emlak
2 Mayıs 2024 Perşembe 13:00

Halk Konut kooperatiflerinden Tugay’a çağrı: Sözlerin tutulmasını bekliyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile hayata geçirilen Halk Konut’ta yerel seçim sonrası verilen sözler için çağrıda bulunuldu. Halk Konut Kooperatifleri adına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a çağrıda bulunan Halk Konut 18 Kooperatif Başkanı Ahmet Pirinç, “Cemil Tugay katıldığı bir TV programında ‘Halkkonut kooperatifleri hiç merak etmesin’ diyerek İZDEDA ve Haydar Özkan ile bütün sorunlarımızı çözeceklerini söylemişlerdir. Bu sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz” dedi

EGEDESONSÖZ -  İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde Seferihisar açıklarında yer alan Samos Fay Hattında gerçekleşen 6,9 büyüklüğündeki yıkıcı deprem sonrası depremzedelerin çözüm bekleyişi devam ediyor.

Gerek hükümet kanadından verilen sözlerin tam olarak yerine getirilmemesi gerekse yerel yönetimler tarafından alınan kararların hayata geçmemesi sonrası çözümsüz kalan depremzedeler, kendi sorunlarını ortadan kaldırabilmek için son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleidği Halkkonut Kooperatifi adı altında kooperatifleşme yoluna gitmiş ancak artan inşaat maliyetleri ve emsal artışı kararının mahkemeye taşınması ile yine evsiz kalmış ve bekleyişe geçmişti.

31 Mart seçimlerinin ardından ise depremzedeler gözünü yeni yönetimin atacağı adımlara çevirmiş durumda.



SÖZLER YERİNE GETİRİLSİN
Bu kapsamda Halk Konut 18 Kooperatif Başkanı Ahmet Pirinç Halk Konut Kooperatifleri adına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a çağrıda bulunarak, “Kooperatiflerin seçim sonrası durumunun ne olacağı ile ilgili seçimden önce Cemil Bey ile iletişim sağlanmış ve kooperatiflerin kurumsal bir yapıya dönüştürülmesi konusunda ve sorunlarımızın çözümü adına kendilerinden sözler alınmıştır. Hatta katıldığı bir TV programında Halkkonut kooperatifleri hiç merak etmesin İZDEDA ve Haydar Özkan ile bütün sorunlarımızı çözeceklerini söylemişlerdir. Bu sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇOBAN: KREDİYİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
İZDEDA Başkanı Bilal Çoban ise kooperatif üyeleri ile bir araya geldiklerini belirterek toplantı ile ilgili, “Halk Konutu'n sistemsel olarak düzene girmesi ve mevcut sorunların çözülmesi için Halk Konut yönetim kurulu üyeleri ile İZDEDA’da toplantı düzenlendi. Toplantıya katılan Halk Konut yöneticileri ruhsat süresinin ve ihale süresinin aşırı uzun olmasından ve belediye yetkililerinin  gerekli inisiyatifleri alarak iş ve işlemleri hızlandırmadığını bildirdiler. Bu nedenle inşaatların çok yavaş ilerlediğini bu nedenle de zaten mevcut olan finansal zorluğun daha da arttığını bildiriler.Ayrıca belediye şirketlerinin Halk Konuta yeteri kadar önem vermediklerinden şikayet ettiler. Bizlerde tüm sorunların İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a ileteceğimizi ve en kısa zamanda sorunların çözümü ile ilgili ger dönüş bekleyeceğimizi kendilerine aktardık. Dünya Bankası kredisi ile ilgili sorunu da yakından takip ettiğimizi ve bakanlık ile onlarca görüşme yaptığımızı, bakanlık görevlilerinin sorunun çözümü için ciddi bir çaba sarf ettiğini, çok kısa zamanda güzel haberler almayı beklediğimizi kooperatif üyelerine aktardık” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Feyzullah Koç
 3 Mayıs 2024 Cuma 00:20
Daha çok beklersiniz verilen sözleri hizmeti İzmir bir 5 sene daha kaybetti
 Burak
 2 Mayıs 2024 Perşembe 17:55
Yahu siz bunları hangi akılla seçip te iş yapmasını bekliyorsunuz? Bunların bir halt yapmayacağını kendileri de biliyor seçenelr de af edersiniz ama geri zekalı mısınız? 40 yıldan beri iş yapmazlığı ve aymazlığı ile şımartılan tiplerden iş beklemek nedir?
 alo
 2 Mayıs 2024 Perşembe 16:14
derde derman dişe dokunan bir gelişme yok netice bu
 TC misafir
 2 Mayıs 2024 Perşembe 15:44
Bizim halk verilip de tutulmayan sözlere alıştı Fransızlar gibi olsaydık ağızlarından çıkan her kelimeye siyasiler dikkat ederdi.
 Söz uçar yazı kalır
 2 Mayıs 2024 Perşembe 15:10
Evet söz uçar yazı kalır elinizde taahütname,belge varmı siyaseten söylenmiş vaad 5 seneye kim öle kim kala başka mevsime
 izmirli
 2 Mayıs 2024 Perşembe 13:43
:) gelir gelir sözler yerine gelir siz gidin uzundere kentsel dönüşüme bakın nehaldeler izmirin ilk kentsel dönüşümü uzundere halen arapsaçı olmuş iken bence siz ümitlenmeyin halk konut için. 15 yıl devam eden uzundere kentsel dönüşüm sizin halk konut ise neolur bilinmez...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz