MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Huriye Serter'den 6284 sayılı kanun çıkışı!
İş Dünyası
21 Mart 2023 Salı 10:24

Huriye Serter'den 6284 sayılı kanun çıkışı!

Girişimci İş Kadınları Federasyonu (GİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılım görüşmeleri sırasında gündeme gelen ve 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun üzerinden yürütülen tartışmalara tepki gösterdi.

6284’ün tartışılmaya açılmasından tüm kadınların ve eşitliğe inanan tüm erkeklerin rahatsızlık duyduğuna dikkat çeken GİFED Başkanı Serter, “6284 şiddetten korunmak için getirilmiş bir yasadır. Temeli İstanbul sözleşmesine dayanır. 6284’ün bırakın kaldırılması, tam olarak uygulanması gerekir” dedi.

GİFED Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu savunarak bu konuda geri adım bekleyenlere tepki gösterdi. Türkiye’de kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin artarak sürdüğünü söyleyen Serter, “Yirminci yüzyılın ilk yarısında dünyada kadınlara seçme ve seçilme özgürlüğünü anayasal düzlemde tanıyan Türkiye’nin, yirmi birinci yüzyılın ilk yarısında kadınların en fazla şiddete maruz kaldığı OECD ülkesi konumunda olması hepimizin problemi olmalı” dedi.

“Bu yasayı savunmak demokrasinin gereğidir”
Kadına yönelik şiddetin kadın erkek eşitsizliğinden kaynaklandığını, şiddetin önlenmesinin ancak kadınlara karşı süren ayrımcılıkların kaldırılmasıyla mümkün olduğunu söyleyen Serter, “Bu insan hakları açısından, demokratikleşme açısından çok önemli. Çünkü bir ülkede kadın erkek eşitliği demokrasinin temel kriteridir. Bu bakımdan, 6284 konusunu tartışmaya açanları hukuken, mantıken ve insan hakları açısından anlamamız mümkün değildir” diye konuştu.

“Sadece kadınlar değil herkes karşı çıkmalı”
Kendilerinin yasaların kaldırmasını tartışmanın ötesinde, eksiksiz uygulanması gerekliliğinden söz ederken 6284 sayılı kanunun kaldırılmasının tartışmaya dahi açılamayacağına dikkat çeken Serter, ”Açanlar karşılarında bu ülkenin kadınlarını ve demokrasiye inanan insanlarını bulur” dedi.

Bunun sadece kadınların meselesi değil bir ülkenin demokrasi meselesi olduğunu vurgulayan Serter, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün sadece kadınların bir özgürlük mücadelesi gibi görünse de büyük resme baktığınızda aslında ülkemizin geleceğinin nerelere sürüklenmek istediğinin bir göstergesidir. Türkiye çağdaştır, laiktir, eşittir. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği tüm değerleri ve kazanımları korumak adına bu meseleye sadece kadınlar değil herkesin karşı çıkması gerekir.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz