MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Parti İzmir, Gündoğdu'dan Cumhuriyet'e yürüdü... 'İlk seçimde güle güle diyeceğiz!'
Politika
19 Mayıs 2022 Perşembe 17:07

İYİ Parti İzmir, Gündoğdu'dan Cumhuriyet'e yürüdü... 'İlk seçimde güle güle diyeceğiz!'

Bu yıl 103'üncüsü kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla alternatif törende bir araya gelen İYİ Parti İzmir İl Yönetimi, Gündoğdu Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar uzun bir kortej ile yürüyüş gerçekleştirdi. İzmir Marşı'nın söylendiği yürüyüş sonrası açıklamalarda bulun İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ise sandığı işaret ederek "İçinden geçtiğimiz bu süreçte cumhuriyetle hesaplaşmaları olan, Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin temel değerlerine karşı duran her kim varsa bilsin ki yapılacak ilk seçimde onlara güle güle diyeceğiz" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliği kapsamında alternatif tören düzenledi. İlk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk heykeline çelenk bırakan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar öncülüğündeki partililer, sonrasında Gündoğdu Meydanı'nda buluştu.

Buluşma sonrası uzun bir kortej halinde 'İzmir Marşı' ve 'Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleriyiz' sloganları ile yürüyüş yapan İYİ Partililer sonrasında, yeniden Cumhuriyet Meydanı'na gelerek basın açıklaması düzenledi.

Açıklamayı katılımcılar adına İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar okurken, Kırkpınar'ın hedefinde üstü kapalı şekilde hükümet yer aldı.

ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINA BORÇLUYUZ
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna dikkat çeken Kırkpınar, "Kurtuluş savaşının başlangıcı ve bağımsız Türkiye cumhuriyetinin var olmasındaki tarihsel sürece değinen Başkan Kırkpınar, “Mustafa Kemal Atatürk tütün İskelesi’ne yol arkadaşlarıyla birlikte indikten sonra… O hikayeyi biliyorsunuz. Bağımsızlığın ilk işareti. Sonrasında Erzurum ve Sivas kongresi. 622 yıl 3 kıtada hüküm sürmüş ama dünyanın o süreçteki gelişimine ayak uyduramayan Osmanlı İmparatorluğu şehir şehir topraklarını kaybetti. Elimizde bir Anadolu kalmıştı. İngiliz donanması boğazdaydı. Padişahın vermiş olduğu bir evrakla tütün iskelesine çıkan Mustafa Kemal Atatürk’ün kafasında yüzünü muhasır medeniyetlere dönmüş, yepyeni bir Türkiye cumhuriyeti kurmak vardır. Ve silah arkadaşlarıyla birlikte öncelikle 23 Nisan 1920 de TBMM’yi açtı sonra da bu sulara son düşmanı da göndererek 1922 yılının sonundan 1923 yılına giderken Lozan Anlaşmasıyla Türkiye Cumhuriyetinin mukavelesini imzalatmış oldu. Biz bugün özgür bağımsız ve rahat bir şekilde nefes alıyorsak bunu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz” dedi.

İsim vermeden mevcut iktidarı eleştiren Kırkpınar, “İçinden geçtiğimiz bu süreçte cumhuriyetle hesaplaşmaları olan, Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin temel değerlerine karşı duran her kim varsa bilsin ki yapılacak ilk seçimde onlara güle güle diyeceğiz” diye konuştu.

UMUDUMUZU SAĞLAM TUTACAĞIZ!
Gençlere de mesajını ileten Kırkpınar, "Bugün hep gençlik ve Spor Bayramı hem de Atatürk’ü anma günü. Aramızda İYİ Parti’nin gençleri yok. Çünkü onlar dün Ankara’ya gittiler. Onlar söz verdiler bugün bütün 19 Mayıs etkinliklerime katılacaklar. Dün ben çocuktun önce 23 Nisanları sonra 19 Mayısları kutladık. Atatürk ün emanet ettiği cumhuriyete sahip çıktık. Bugün 7 yaşından 77 yaşına her bir ferdiyle cumhuriyetin temel ilkelerine sahip çıkacak çok güçlü bir milletimiz var. Biz, umudumuzu sonuna kadar korumak durumundayız. Kaybettiğiniz bir şey olursa bunu yeniden kazanırsınız. Ama umudunuzu kaybederseniz kendiniz kaybolursunuz umudumuzu sağlam tutacağız. Yarınlara umutla bakıp yarın cumhuriyete karşı olanları o sandığa gömeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Halk
 19 Mayıs 2022 Perşembe 20:30
Chp artık batının HDP si oldu tüm ümidimiz sizsiniz yeni bir ittifak kurun bu iş chp ile olmaz
 Kskli
 19 Mayıs 2022 Perşembe 17:48
AKP gidecek IP mi gelecek CHP gelecek.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz