MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Parti İzmir'de ilçe kongreleri tamam... 8 ilçede sandık sonuçları!
Politika
4 Aralık 2022 Pazar 08:59

İYİ Parti İzmir'de ilçe kongreleri tamam... 8 ilçede sandık sonuçları!

İYİ Parti İzmir'de ilçe kongreleri süreci bugün gerçekleştirilen 8 ilçe ile son buldu. Pazar mesaisinde delegeler Aliağa, Gaziemir,  Karabağlar,  Menderes, Torbalı, Bornova, Ödemiş ve Bergama’da sandık başına giderken yeni ilçe başkanları ise belli oldu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir’de 3 Ekim’den beri devam eden ilçe kongre mesaisi bugün 8 ilçe ile son buldu.

Genel İdari Kurulu (GİK) ve milletvekillerinin ortak toplantısında, Türkiye genelinde parti teşkilatında seçim öncesi ilçe ve il kongrelerinin tamamlanması ve olağan genel kurulun yapılması kararı alan İYİ Parti’de İzmir’de de kongre süreci başlamıştı. Yoğun bir tempoda gerçekleştirilen ilçe kongre süreci bugün yapılacak 8 seçimle tamamlanması beklenirken, Aliağa, Gaziemir,  Karabağlar,  Menderes, Torbalı, Bornova, Ödemiş ve Bergama teşkilatları yeni ilçe başkanlarını seçmek için sandık başına gitti.

ALİAĞA’DA ADAYLAR BİRLEŞMİŞTİ…
Pazar günü sandık başına gidecek olan Aliağa’da ise aday bolluğu yaşandı. Mevcut ilçe başkanı Yavuz Adar’ın milletvekilliği aday adaylığı için ilçe başkanlığı için aday olmadığı kongre sürecinde 3 isimin adaylığını açıklamıştı. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen kongre için öncesinde Tuğba Oktay Bor, Şükrü Torlak ve Osman Moğolkoç adaylığını açıklamıştı. Kongreye sayılı saatler kala ise flaş bir karar alan Torlak ve Moğolkoç birleşti. Tek liste ile seçime girme kararı alan Torlak ve Moğolkoç, Torlak ismi üzerinde birleşirken, gerçekleştirilen seçimi Tuğba Oktay Bor kazandı.

GAZİEMİR’DE DAĞ TEK ADAY
Gaziemir’de ise seçimin tek adaylı olarak gerçekleşti. Mevcut İlçe Başkanı Sedat Dağ’ın tek aday olarak seçime girdiği süreçte Dağ güven tazeleyerek yeniden ilçe başkanı seçildi.

KARABAĞLAR’DA YENİDEN ERSÖZ DÖNEMİ
Bir diğer bol adaylı geçmesi beklenen kongre ise Karabağlar oldu. Mevcut İlçe Başkanı  Aysel Yavaş Ersöz’ün yeniden aday olduğu süreçte Ersöz’e  Ahmet Uğur Terzioğlu rakip oldu.  Ebruli Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek kongreyi ise delegelerden en yüksek oyu alan mevcut ilçe başkanı Ersöz, yeniden ilçe başkanlığı görevine seçildi.

MENDERES’DE MAKAS’A GÜVENOYU
Pazar günü kongre süreci gerçekleşecek Menderes’te ise tek adaylı gerçekleştirildi. Kurucu ilçe başkanı ve sonrasında seçimle yeniden göreve gelen mevcut İlçe Başkanı Özdemir Makas’ın yeniden aday olduğu süreçte, Makas’a rakip çıkmazken, delegelerin oyunu alan Makas yeniden ilçe başkanı seçildi.

TORBALI’DA TEK ADAYLI SEÇİM
Torbalı’da da seçim yarışının tek adaylı olarak geçmesi bekleniyor.  2020 yılında gerçekleştirilen kongrede seçimle gelen mevcut ilçe başkanı Ahmet Künarlıoğlu’nun yeniden adaylığını açıkladığı süreçte henüz başka aday çıkmazken, Aydın Sezer Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek kongrenin saat 11:00’da başlaması bekleniyor.

BORNOVA'DA KOLTUK EL DEĞİŞTİRDİ
Pazar günü mesaisinde ayrıca saat 10:00’da Bornova’da da yarış çift adaylı gerçekleşti. Mevcut ilçe başkanı Mustafa Tabak’ın yeniden aday olduğu süreçte kongre yarışa tanıklık etti. Tabak’ın yanı sıra kongrede aday olduğunu açıklayan Birsen Yılmaz, sandıkta delegelerden oy istedi. Büyük bir yarışa tanıklık eden kongrede 428 delegeden 260’ının oyunu alan Yılmaz ilçe başkanı olarak seçildi. Tabak ise 127 oy aldı.

ÖDEMİŞ’TE ‘YOLA DEVAM’ KARARI
Ödemiş’te de seçim tek adaylı gerçekleştirildi. Mevcut İlçe Başkanı Güven Kılıç’ın tek aday olduğuı süreçte delegelerin oyunu alan Kılıç yeniden ile başkanlığına seçildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Lombak
 4 Aralık 2022 Pazar 21:38
Aydın'da artçı depremler kesilmiyor. Önce Nazilli'yi kaybettiniz. Şimdi CHP tabanı ayakta, topuklu efeden hesap sormakta. Aydın'ı paylaşamadınız. İyi Parti-CHP, Aydın'ı elinize yüzünüze bulaştırdınız!!
 Vatandaş
 4 Aralık 2022 Pazar 13:36
Haydi artık iktidara yürümek başladı,emanet milletvekili olmadan iktidar çok yakında...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz