MENÜ
İzmir 17°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Partili Özlale ‘bir hayalim var’ dedi… ‘Türkiye'de göster telefonu terörü var’
Politika
18 Mart 2023 Cumartesi 21:00

İYİ Partili Özlale ‘bir hayalim var’ dedi… ‘Türkiye'de göster telefonu terörü var’

İzmir İktisat Kongresi'nde konuşan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, “Bugün Türkiye'de göster telefonu terörü var.  Göster telefonunu dendiği zaman bir gencin en lüks telefonunu gururla göstereceği bir Türkiye hayal ediyorum” dedi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ-  İzmir İktisat Kongresi’nin 4’ncü günü kritik toplantılar ile  tamamlandı. Günün ilk saatlerinde ‘deprem’ temelli katılımcıların gerçekleştiği toplantılarda, son olarak ise sahneye 6’lı Masa’nın genel başkan yardımcıları çıktı.

Toplantıda konuşan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, “Ben 1970'lerde doğdum ve 1980'lerde yoksulluk kader değildi. Fırsat eşitliği vardı ve en iyi okul en yakın okuldu. Siz bir işçi çocuğu olarak devlet okullarına gidip ODTÜ'yü kazanan biliyordunuz.  Bizler bu cumhuriyetin çocuklarıyız. Bizim zamanımızda yoksulluk kader değildi, şimdi yoksulluk kader olmaya başladı. Biz bu nedenle metni yazarken fırsat eşitliğini nasıl sağlayacağız düşüncesi vardı. Ben 38 yaşında profesör olmuş biri olarak konuşuyorum ancak benim çocuğum 1980'lerde benim sahip olduğum şansa sahip değil. Biz 2 ay sonra başa geldiğimizde işsiz bir anne babanın çocuğu , zengin bir anne babanın çocuğu ile aynı şartlara sahip olacak.  Ortalık gerçekten çok kötü durumda. Ülkemizde çocukların yarısı, en yüksek yoksulluk diliminde yaşıyor. Yoksulluk en fazla çocukları ve kadınları vuruyor. Türkiye'deki yoksulların yarısı Z kuşağı. Çocuk doğduğunda annesini babasının maddi durumu yoksa ona her türlü gıda desteğini vereceğiz. Daha sonra ulusal ebeveyn programını başlatacağız” dedi.

GURURLA EN LÜKS TELEFONUNU GÖSTERECEĞİ…
Hayalindeki Türkiye'yi betimleyen Özlale, “Bütün çocuklarımız okul öncesi eğitime dahil olacaklar. Bilimsel kapasitesinin en çok gelişti yaşlarda devletin sağladığı ücretsiz eğitime sahip olacaklar. Okullarda ücretsiz kahvaltı ve öğle yemeği vereceğiz bizim iktidarımızda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Anneler babalar çocukların devlet okullarına gönderme rahatlığı yaşayacaklar. AK Parti iktidarının yaptığı şey yoksulluğu düşürmek değil, yoksulluğu kontrol etmek oldu.  Türkiye’nin yoksulluk tuzağını aşmanın yolu hak temelli politikadır. Fırsat eşitsizliği yoksulluğu bir sonraki nesle aktarıyor. Türkiye'de AK Parti'nin yok ettiği fırsat eşitliğini yeniden sağlarsak tekrar müreffeh bir toplum haline geliriz. Bugün Türkiye'de göster telefonu terörü var.  Göster telefonunu değdiği zaman bir gencin en lüks telefonunu gururla göstereceği bir Türkiye hayal ediyorum” ifadelerini kullandı.

YAPMAMIZ GEREKEN KADINI EVE HAPSEDEN ZİHNİYETİ TERK ETMEK
Kadınların istihdama katılımının önemine vurgu yapan Özlale, “Gençlerimiz mutlaka istihdam sağlamamız lazım. Türkiye yaşlanıyor. Bağımlılık oranında sürekli bir artış görüyorsunuz. Bizim gençler ve kadınlara çok daha fazla istihdam sağlamamız lazım. Bunu da daha fazla teknoloji ile buluşturarak sağlayacağız.  Biz işe cam tavan sendromu kırarak başlamalıyız. Eşit işe eşit ücret politikasını benimsememiz gerekiyor. Kadına şiddete hayır demeyi sadece 8 Mart'ta hayır demememiz gerekiyor. Her mahalleye ücretsiz kreş ve bakım evleri açmamız gerekiyor. TÜİK verilerinde bakıma muhtaçlarla ilgilendiği için işgücüne dahil olmayan kadın sayısı 1,5 milyondan fazla. 1,1 milyon kadını bakımevi projesini geliştirsek istihdama kazandırırız. Bizim yapmamız gereken kadını eve hapseden zihniyeti terk edip, kadını topluma nasıl daha fazla dahil edebilir zihniyetine kavuşmak” dedi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz