MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İhaleye çıkılıyor… O ilçeye külliye geliyor!
Ekonomi
15 Ağustos 2022 Pazartesi 11:09

İhaleye çıkılıyor… O ilçeye külliye geliyor!

Mülkiyeti maliye hazinesinde iken Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilen Menderes’teki 48 dönümlük araziye yapılması planlanan Dini Yüksek İhtisas Merkezi ile ilgili ihaleye çıkılıyor. Proje için 18 milyon Türk Lirası ayrılmıştı.

Metehan UD/EGEDESONSÖZ - Menderes’te bulunan mülkiyeti maliye hazinesine ait 48 dönümlük arazi geçtiğimiz yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmişti.  İlçenin merkezinde Adalet Sarayı’nın da bulunduğu yere yakın alanın planları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yeniden yapılmış, imar konut alanı, park, belediye hizmet alanı ve yol olarak ayrılan ve geçmişte EtiBank tarafından kullanılan yerin planını değiştirilmişti.

Alanda lojman, eğitim tesisi, idari tesis, yurt, kurs, kütüphane, konferans salonu, lojman, aşevi binaları, cami ve cami ile ilgili müştemilatların yapılabilmesine imkân sağlayacak şekilde imar planı değişikliğine giderek, projenin önünü açılmıştı.

18 MİLYON TL BÜTÇE AYRILDI
Proje ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İzmir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı projenin hayata geçirilmesi ihaleye çıkma kararı aldı. İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü (Ana Bina-3+1 Konaklama-Peyzaj) İnşaatı’nın ihalesi 15 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. Plan içerisinde yer alan Cami ve bazı blokların inşası için ayrı ihaleye çıkılacak. Projenin 910 günde tamamlanması bekleniyor. 2022 Yılı Yatırım Programı'nda İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi için 18 milyon TL bütçe ayrılmıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Oğuz Kaan
 16 Ağustos 2022 Salı 07:08
Diyanet, kalplerden ve gönüllerden uzaklaştıkça beton binalarla yükseliyor. Bu durum da insanlarda daha çok tepki topluyor.
 yazık
 15 Ağustos 2022 Pazartesi 20:19
bunların hesabı sorulacak
 izmirli
 15 Ağustos 2022 Pazartesi 19:28
BAŞKA YER NERESİ PARİSMİ MÜNİHMİ...
 ST
 15 Ağustos 2022 Pazartesi 17:54
Başka yer bulamamışlar mı külliye yapacak?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz