MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İhracatçılar ‘ürküyoruz’ dedi… Gelinlik sektöründe savaş endişesi!
Ekonomi
25 Ekim 2023 Çarşamba 11:28

İhracatçılar ‘ürküyoruz’ dedi… Gelinlik sektöründe savaş endişesi!

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, Ortadoğu’da yaklaşık 20 gündür devam eden İsrail Filistin savaşının hazır giyim ihracatını etkileyeceğini kaydederek “Şu an için düğün sezonu değil ancak sıkıntılar devam ettiği takdirde Ortadoğu’da gelinlik ve hazır giyim ihracatımız düşecektir. Savaş dolayısıyla ihracatın baltalanmasından ürküyoruz” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ-  Hazır giyim sektöründe Türkiye’nin en büyük ihracat pazarını Ortadoğu ülkeleri oluşturuyor. Devam eden İsrail- Filistin Savaşı ise hazır giyim sektöründeki ihracatta daralma endişesi yaratıyor.

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamalarda savaşın hazır giyim ihracat rakamlarına etkisi olacağını ifade etti. Sertbaş, Ortadoğu’ya özellikle gelinlik ihracatı yaptıklarını da belirterek gelinlik sektörünün yaşananlar sebebiyle olumsuz etkilenebileceğini kaydetti.

Sertbaş şunları söyledi:

“Avrupa’nın duraklama nedeni Rusya- Ukrayna savaşıydı. Ortadoğu’da devam eden İsrail Filistin savaşı ile ilgili de henüz bir renk yok ancak ihracatın durmasından korkuyoruz. Şu an için düğün sezonu değil ancak sıkıntılar devam ettiği takdirde Ortadoğu’da gelinlik ve hazır giyim ihracatımız düşecektir. Savaş dolayısıyla ihracatın baltalanmasından ürküyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz