MENÜ
İzmir 18°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İşçiler yeniden işbaşı yapacak... Dikili'de kriz çözüldü!
Güncel
5 Mayıs 2024 Pazar 15:16

İşçiler yeniden işbaşı yapacak... Dikili'de kriz çözüldü!

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası 8 No'lu Şubesi, Dikili’de işten çıkarılan 16 işçinin yarından itibaren göreve başlayacağını duyurdu.

Dikili Belediyesi Jeotermal AŞ'de çalışan aralarında temsilcilerinin de bulunduğu 16 kişi işten çıkarma kararı almıştı. DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası 8 No'lu Şubesi, konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuş alınan karardan vazgeçilmesi yönünde Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'e çağrıda bulunmuştu. Sendika ile Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ile yapılan görüşmeler olumlu sonuç verdi.

DİSK Ege Bölge Temsilciliği'nden işçilerin yeniden işe başlayacağı duyuruldu.

SENDİKADAN BAŞKANA TEŞEKKÜR
Sendikanın konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

“DİSK GENEL-İŞ Sendikasının örgütlü olduğu Dikili Belediyesi’nden yönetici, temsilci ve üyelerimizden oluşan 16 kişinin cuma günü işten çıkardıklarını basına ve kamuoyuna duyurmuştuk.

O günden itibaren belediye yönetimi ile yoğun bir görüşme trafiği yaşanmıştır. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda; önce cuma gecesi yönetici ve temsilcilerimizin iş çıkışı iptal edilmiş, son olarak bugün yapılan görüşmeler sonucunda da tüm işten çıkartılan üyelerimizin çıkışı iptal edilerek yarın itibari ile iş başının gerçekleşeceği konusunda anlaşma sağlanmıştır.

2019 seçiminde belediye başkanı olan ve önceki dönemden çalışanların 7 aylık maaş alacağının ödemesini yapıp o günden sonrada çalışan arkadaşlarımızın maaş ödemesini gününde yapan belediye başkanı Sayın Adil Kırgöz’e yine işçiden, emekten yana tavır koyarak arkadaşlarımızın işlerine dönmesi yönündeki tavrından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de işçinin emekçinin yanında olacağına olan inancımızla tüm kamuoyunu bilgilendiriyoruz.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Mert kaya
 6 Mayıs 2024 Pazartesi 21:41
He tsk edin nalbur başkana.. dikili şantiye dikili hemde deprem bölgesi. Dikili bitti. Her hafta villa mahallesi kuruluyor..altyapı yok.garaj yok.toplu taşıma 1 senedir yok...sahipsiz dikili rant yuzunden bitti gecmis olsun
 dikilili
 6 Mayıs 2024 Pazartesi 11:56
dikili halkının istemedigi,muteahhit birini halka dayattılar seçim sonuclarıda ortada 5 yıl diken üstünde geçecek maalesef halk için,tüm ilçeler degismisken dikiliyi değiştirmediler
 Münüre Yıldırım
 6 Mayıs 2024 Pazartesi 11:12
Soru Dikilide Neden ulaşım yok önceleri Dolmuşlar vardı Neden Dolmuşlar kaldırmışlar Neden ?? ESOT koymuşlar insanlar hınca hınc Ayakta tutunaraktan gidiyorlar Taksi indi bindi 100 diyorlar Belediye hizmet için seçilmiş ??? Dikilide Ne ulaşım. Nede sağlık konusunda hiç hizmet yok Dikilide yaşayanlar %70. Yaşlı Emekliler lütfen Belediyemiz şikayetlerinizi Duyarlı olmasını diliyorum inşallah
 Burak
 6 Mayıs 2024 Pazartesi 09:41
Peki çıkarmaktan neden vazgeçtiniz. Küçük hasaba gibi bir yerin bel.de bu kadar işçi ne iş yapar? Dikli halkının sakinlerinin kısıtlı kaynaklarını heba etmeye ne hakkınız var sendikacı soytarılar? Siz İzmir e yağmaya mı geldiniz?
 İşçiler çalışmıyorlar mı .
 5 Mayıs 2024 Pazar 21:48
İşçileri işe alan kim , işten çıkarmak isteyen kim . İşçiler ne zaman işe alınmış , neden alınmış . Neden çıkarılmak isteniyor .
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz