MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Işılay Saygın ismi önerilmişti... Çevik Bir kaldı, Kasaplar Meydanı değişti
Yerel Yönetimler
9 Eylül 2019 Pazartesi 09:21

Işılay Saygın ismi önerilmişti... Çevik Bir kaldı, Kasaplar Meydanı değişti

Buca Belediyesi’nin önerisiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gündemine gelen eski Devlet Bakanı Işılay Saygın’ın isminin Çevik Bir Meydanı’na verilmesi kabul edilmedi. Önerge, Büyükşehir’de “yaşadığı ve hizmet verdiği yere yakınlığı” gerekçesiyle Kasaplar Meydanı’na çevrildi.  Simge meydanın ismi kısa sürede değişecek.

EGEDESONSÖZ- Türkiye’nin siyasi ve ekonomik tarihinde önemli bir yer tutan 28 Şubat sürecinin önemli isimlerinden birisi olan dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir’in İzmir’in Buca İlçesi’nde bulunan meydandaki isminin değiştirilmesiyle ilgili süreç devam ediyor. Buca’da yıllardır “Çevik Bir Meydanı” olarak anılan alana geçtiğimiz günlerde Buca Belediyesi’nin meclis toplantısında “Işılay Saygın” ismi verilmesi önerilmişti. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç başkanlığında toplanan belediye meclisi eski Devlet Bakanı ve İzmir’in simge ismi Saygın’ın yaşadığı evin bulunduğu sokağa isminin verilmesini kararlaştırdı. Ardından, Çevik Bir Meydanı için ise ortak temenni bildirisi yayınlanarak son karar için Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi.

Buca’dan gelen öneriyi değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili ihtisas komisyonları Çevik Bir Meydanı’nın isminin değişmesini uygun bulmadı. Komisyon, bunun yerine “yaşadığı ve hizmet verdiği yere yakınlığı” gerekçe göstererek Buca Kasaplar Meydanı’nın isminin değiştirilmesine karar verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda düzenleme yaparak altına otopark inşa ettiği meşhur Kasaplar Meydanı yeni karar ile Işılay Saygın Meydanı olacak. Çevik Bir ismi ise kaldırılmayacak. Karar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin onayından sonra kısa sürede uygulanacak. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 cehalet
 10 Eylül 2019 Salı 01:31
Madem darbeci, akp neden içeri tıkmıyor Çevik Bir'i? Ve neden görev üstüne görev veriyor? Bilmeden, öğrenmeden ahkam kesmek kolay! AKP'nin önünü açan 28 şubatın paşasını kim koruyormuş öğrenin, sonra da yazın! Alışılmış geleneğe göre, elbette istisnaları var, verilmiş sokak, cadde, meydan adları değiştirilmiyor! Adam suçlu mu, suçlu! Mahkum oldu mu? Hayır! Eeee, napcaz şimdi?
 Mehmet79
 9 Eylül 2019 Pazartesi 22:34
Rahmetlinin ismi yeni yapılacak bir yere verilmeliydi. İsim değiştirmeler hiç olmamalı.
 Gürkan
 9 Eylül 2019 Pazartesi 16:54
Ortada doğru düzgün meydan yok ama isim tartışması var :)
 YAYLACIKLI MURAT
 9 Eylül 2019 Pazartesi 13:19
ışılay hanımın bucaya yaptıkları ortada,çevik bir bucaya ne yapmış,hiç bir şey.amaç belli darbeciyi korumak klasik chp zihniyeti
 Öz Bucalı
 9 Eylül 2019 Pazartesi 12:17
Rahmetli Işılay Saygın'ın yaşadığı ev çevikbir meydanına daha yakın.gerekçeli karar bile doğru değil.Maksat darbeci kişiyi korumak olduğunu dürüstçe söylesenize.
 ali
 9 Eylül 2019 Pazartesi 10:15
chp ye darbe yapanları korumak yakışmıyor!
 ..
 9 Eylül 2019 Pazartesi 09:36
Çevik Bir Meydanının İsminin değiştirileceğini duyduğumda tepki veren birisi olarak, doğru bir karar verilmiş. Gerici yobazlara karşı kendini göstermiş birisinin İsminin değiştirilmesi kesinlikle yanlış bir düşünceydi. Buca Belediyesi seçimlerden sonra elle tutulur hiç bir gelişim göstermemiş tam tersine hiç bir projede üretememektedir. İşi gücü kimi gördüyse fotoğraf çektirmek, ziyaretler .. Ne zaman Buca da iş yapılacak Büyük eksikliklere projeler hazırlayacak acaba..Gerçi Buca Belediyesinin Başkanından Üst Kadrolarına kadar hepsi adamcılık peşinde bu şekilde iş yapamaz zaten. İşleri güçleri çalışanlara eziyet ve çevrede ahkam kesmeler.. Son dakika başkanından ve yönetiminden de ne beklenirdi ki.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz