MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Ekonomi'den uluslararası yüksek lisans programı
Güncel
29 Temmuz 2015 Çarşamba 10:03

İzmir Ekonomi'den uluslararası yüksek lisans programı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından geliştirilen uluslararası işbirlikleri sayesinde Türkiye, Finlandiya, Estonya ve Romanya’da “Doğu ve Orta Avrupa Bölgesel Çalışmaları” başlıklı yüksek lisans programı kuruldu.
İZMİR - Türkiye’den İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı, Finlandiya’dan Helsinki ve Oulu Üniversiteleri, Estonya Tartu Üniversitesi ve Romanya Targovişte Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek programda 20 öğrenci enerji güvenliği ve jeopolitika konularında uzmanlaşacak. Mezunlar, tek yüksek lisans sayesinde 5 üniversiteden onaylı uluslararası diploma sahibi olacak. Romanya’da Targovişte Üniversitesi’nde verilecek dersler kapsamında öğrenciler, politika tarihi, soğuk savaş dönemi, uluslararası ilişkiler, çevre ve sürdürülebilir kalkınma gibi farklı uzmanlık alanlarını da öğrenecek.

‘5 ÜNİVERSİTEDEN ULUSLARARASI DİPLOMA’
İEÜ Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu,  programın Romanya Hükümeti tarafından fonlandığını, bu yıl ilk öğrencilerin alınacağını belirterek, “Önümüzdeki yıllarda programın gelişiminin paralelinde AB fonlarından da yararlanması öngörülüyor. Her akademik dönem için farklı ülkelerden gelmesi beklenen 20 civarında program katılımcısı aynı zamanda, çok uluslu ve çok kültürlü bir yapının sağlanmasına destek olacak. Programı başarıyla tamamlayanlar, işbirliğine taraf olan 5 üniversite tarafından onaylanmış bir uluslararası diplomaya sahip olacak” dedi.

‘PARLAK BİR KARİYER ŞANSI’
Mezunların danışman, politika analisti, diplomat gibi pozisyonların yanı sıra üniversitelerde Doğu ve Orta Avrupa uzmanlık alanında yetişmiş akademisyen olarak kariyerlerine başarıyla devam edebileceklerini aktaran Doç. Dr. Biresselioğlu, derslerin 5 üniversitenin öğretim üyeleri tarafından verileceğini söyledi.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz