MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Otogarı'nda bayram hareketliliği
Ekonomi
15 Temmuz 2021 Perşembe 10:02

İzmir Otogarı'nda bayram hareketliliği

Normal zamanda günde 700 otobüsün çıkış yaptığı İzmir Otogarı'nda bayram tatilinin başlamasına daha vakit olmasına rağmen sefer sayısı 800'ü aştı. İZOTAŞ Otogar Müdürü Hakan Uzunoğlu, bayramdan iki gün önce talebin daha çok artacağını, her türlü önlemi aldıklarını bildirdi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Kurban Bayramı öncesi İzmir Otogarı'nda yoğunluk, giderek artıyor. Günde ortalama 700 otobüsün çıkış yaptığı İZOTAŞ İzmir Otogarı'ndan, bayram öncesi bu rakam 800'ü buldu. Cumartesi gününden itibaren yolcu sirkülasyonunun artacağını, bunu geçmiş yıllardan deneyimlediklerini belirten İZOTAŞ Otogar Müdürü Hakan Uzunoğlu, ek seferlerle Otogar'dan yurdun dört bir yanına yolcu taşımak için yola çıkacak otobüs sayısının 1000'i aşacağını söyledi.

OTOBÜS BİLETİNİZİ ŞİMDİDEN ALIN
Normal bir günde Otogar'da 6-7 bin civarında insanın dolaştığını ancak bayram öncesi ve bayram tatilinin son günlerinde bu rakamların katlandığını anlatan Uzunoğlu, "Bir yandan pandemiyle mücadele kurallarının yerine getirilmesi için çaba harcıyoruz bir yandan da artacak yolcu trafiğine yönelik hazırlıklarımızı yapıyoruz" dedi.

Uzunoğlu, şu bilgileri aktardı:

"Otobüs firmaları, bayrama özel, her yıl olduğu gibi ek seferler ilave ediyor. Hiçbir yolcunun bilet bulamaması gibi bir sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum. Bayramdan iki gün öncesi ve tatilin bitiş tarihinden iki gün öncesinde otogarda olağanüstü yolcu yoğunluğu olur. Bu yoğunluk, seri halde kalkan otobüslerimizle eritiyoruz. Vatandaşlarımıza, yolcu biletlerini son ana bırakmamaları, şimdiden alıp ceplerine koymalarını tavsiye ediyorum. Ancak olası korona bulaşına karşı her türlü önlemi aldık. Kurallara uyulması konusunda sık sık anonslar yapıyoruz. 55 güvenlik elemanımız, maskelerin takılması, sosyal mesafenin korunması için uyarılarda bulunuyor. Zabıta ekipleri de bizim ekiplerimizle birlikte ortak hareket ediyor. Her yere uyarı afişleri astık. Yolcuların ateşlerini ölçerek Otogar'a alıyoruz. Bilindiği gibi Otogar'da aşılama da yapılıyor."

Yetkililer, ek seferlerin artırılması için firmalara zaman kazandırmak, hiç kimsenin bilet bulamama durumu olmaması açısından, biletlerin şimdiden alınmasını

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz