MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Pazarcılar Odası Başkanı ateş püskürdü: Vatandaşa ‘Antalya’ kazığı!
Ekonomi
10 Mayıs 2021 Pazartesi 15:23

İzmir Pazarcılar Odası Başkanı ateş püskürdü: Vatandaşa ‘Antalya’ kazığı!

Cumartesi günü pazar kurulacağına dair genelge yayınlanmasıyla birlikte üreticinin çöpe dökmeye hazırlandığı ürünün 3-5 kat zamlı fiyattan hallere servis edildiğini öne süren İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, "Antalya'dan gelen her ürün aşırı zamlıydı. Pazarcı da ona göre fiyat koydu. Keşke pazarda her şey kat kat ucuz olabilseydi" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Pandemi sürecinde tam kapanma devam ederken, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle geçtiğimiz cumartesi günü semt pazarları kuruldu ancak pazardaki etiketler, vatandaşların tepkisine yol açtı. Sebzeden meyveye, yeşillikten domatese kadar tüm ürünlerin, normal fiyatın 3-4 kat üzerinde satılması vatandaşların pazardan alışveriş yapmadan dönmesine sebep olurken, İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, özeleştiride bulundu: "Evet; tezgahlarda soğan ve patates dışında her şey çok pahalıydı. Çok üzgünüm."

DÖKECEKLERİ ÜRÜNÜ, KAT KAT ZAMLI FİYATTAN GÖNDERDİLER
Pazarın satıcılar anlamında bereketli geçtiğini, pazarcıların saat kısıtlamasından ötürü elinde mal kalacak kaygısıyla az mal aldığını anlatan Oda Başkanı Hamdin Erişen, üreticilere ateş püskürdü. Genelge çıkar çıkmaz, elde kalan ürününü çöpe dökmeye hazırlanan üreticinin, o ürünlere kat kat zam yaptığını öne süren Erişen, şunları söyledi:

"Saat 14-15 civarında tüm tezgahlar boşaldı, pazarcılar mallarının tamamını sattı. Bazı tezgahlarda kalabalıklar oluştu. Gönül isterdi ki, böyle bir zamanda vatandaşa ucuz mal satalım. Ne yazık ki genelge çıkar çıkmaz Antalya'dan İzmir'e mallar zamlı yola çıktı. Antalya'dan buraya gelinceye kadar fiyatlar 3'e, 5'e katlandı. Eğer bayram öncesi vatandaşa ucuz mal satabilseydik, çok mutlu olurdum. Üretici, 50 kuruşa satamıyorum dediği ürünü 4 liraya bize sattı. Kardeşim 1 liraya sat, 1.5 liraya sat! Vatandaşlarımız serzenişlerinde haklıydı. Pazarda elimizde olmayan nedenlerle mallar zaten pahalıydı. Ekstra zamlarla daha da pahalı oldu."

2 LİRA OLAN PATLICAN, 6 LİRAYA SATILDI, GÖZLERİME İNANAMADIM
Kapanmadan önce 2 liraya satılan patlıcanın tezgahta 6 liradan satıldığına dikkat çeken Başkan Hamdin Erişen, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Malum, biz marketlere karşıyız. Marketlerde meyve sebze satılmasını istemiyoruz. Maalesef bize verilen bu fırsatı değerlendiremedik, sınıfta kaldık. Kapanmadan önce 2 lira olan patlıcan, son pazarda 6 liraydı. 1.5 lira olan çarliston biber, 8 liraydı. O rakamları görünce gözlerime inanamadım. Pazarın en ucuz ürünü, patates soğandı. Yeni patates 3-4 kilosu 10 liraydı. Soğan 2 lira civarıydı. Marketlere karşı verdiğimiz mücadelede elimizin zayıf düşürülmesine de kahroldum. Önümüzdeki cumartesi günü de pazar kurulacak. O gün fiyatların, geçen cumartesi fiyatlarına göre çok düşük olmasını temenni ediyorum. Emiralem'de çilek iki gün önce beş liraydı, pazara gelirken 10 lira oldu. Bu sefer malı nasıl tedarik edeceğiz, bilemiyorum. Keşke pazar alışverişi için salı ve cumartesi günleri pazar kurulsaydı. O zaman insanlarımız daha rahat alışveriş yapardı."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Mclaren
 14 Mayıs 2021 Cuma 09:47
Siz de marketten alın, pazarda satın, daha ucuza gelir size
 erithrei
 12 Mayıs 2021 Çarşamba 23:14
çilek,erik,marul,yeşillik bunlardami Antalya''dan geliyo başkan.pazar boykot markete devam
 bucalı
 11 Mayıs 2021 Salı 03:04
Market daha ucuzdu pazarlığımı oradan aldım. .maalesef erişen baskan sınıfta kaldınız. .
 izmirli
 10 Mayıs 2021 Pazartesi 17:36
Resmen fırsatcılık yapıldı Marketlerden alsın herkez pazarını bak bakalım fiyatlar ne oluyor...
 Suç kimde?
 10 Mayıs 2021 Pazartesi 17:27
Ondan sonra insanlar niye marketlere gitmesin? Milleti marketlere mecbur bırakıyorsunuz. Hiç olmassa fiş veriyorlar, istediğin gibi seçiyorsun, insan gibi muamele var. Arabanı park edebiliyorsun. Kredi kartı geçerli. Yazın klima kışın ısıtma var. Başka ihtiyaçlarını da alıyorsun. İtiş kakış yok.
 Kamuran İnan
 10 Mayıs 2021 Pazartesi 17:06
Geçen hafta içi haberlerde, ürünlerin elde kaldığını, yarı fiyatına bile satamadığını, çöpe dökülen sebze/meyve görüntülerini vererek pazarların açılmasını isteyenler, şimdide adresi başka yerde aratıyorlar. Bu yapılan apaçık fırsatçılıktır. Biz millet olarak ne zaman bu kadar kötü olduk? Her sektör fırsatı kaçırmıyor.
 Ekrem Elibüyük
 10 Mayıs 2021 Pazartesi 16:26
Almasınlar geri çevirsinler bütün ürünleri görelim fiyatları
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz