MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’de IŞİD protestosunda gözaltına alınan CHP’liler serbest
Güncel
28 Temmuz 2015 Salı 16:45

İzmir’de IŞİD protestosunda gözaltına alınan CHP’liler serbest

İzinsiz eyleme katıldıkları gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınan ve daha sonra savcılığın mahkemeye sevk ettiği CHP’li gençler serbest bırakılırken Ümit Sarıdağ ise ruhsatsız silah bulundurmaktan tutuklandı.
Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Çiğli’de terör örgütü IŞİD’i protesto ettikleri gerekçesiyle düzenlenen eylemde çöp konteynırlarını devirerek yakanlar ile ilgili adli süreç tamamlandı.

Polisin eylemden sonra sabaha karşı gözaltına aldığı kişiler arasında 7 CHP üyesi genç de yer aldı. Polisteki sorgularının ardından savcılığa sevk edilen isimlerin altısı serbest bırakılırken bir kişi ise tutuklandı. Tutuklanan kişinin ise ruhsatsız silah bulundurmaktan sevk edilen Ümit Sarıdağ olduğu öğrenildi.
 
OLAY YERİNDE BİLE DEĞİLMİŞ
Polisin ifadelerini alarak savcılığa sevk ettiği isimler arasında yer alan Taylan Ergün’ün olay anında Foça’da olduğu belirtildi.



İfadesinde Ergün, “Salı günü Foça’ya gittim. Olayın olduğu gün yani Pazar günü Foça’daydım. Orada dayımın bakkalında çalışıyorum. Sabah polis geldi ve beni aldı. Mayo-şortla gözaltına alındım” dedi. İfadeleri alınan birçok kişi olay anında suça karışmadıklarını söyledi.
 
Gençlerin parti üyesi olduğunu belirten Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü duruma tepki gösterdi. Hiçbir şiddet içeren faaliyet içinde bulunmayan gençlerin apar topar evlerinden alındığını dile getiren Gümrükçü, “Bu durum kabul edilemez. Gençlerin bazıları sadece yoldan geçtikleri için gözaltına alınmışlar” dedi.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz