MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’de ekmeğe zam mı geliyor? Şimdilik beklemede ama…
Ekonomi
6 Aralık 2021 Pazartesi 15:30

İzmir’de ekmeğe zam mı geliyor? Şimdilik beklemede ama…

İstanbul Ticaret Odası’nın ardından İzmir Ticaret Odası da 230 gram ekmeğin fiyatını 2,5 lira yapmıştı. İZTO Meclis Üyesi Hüseyin Sağır, 11 günlük süreçte un, doğalgaz başta olmak üzere tüm ürünlere gelen zamlar nedeniyle fiyatın güncellenmesi için yasal süreç başlatılacağını, ancak İstanbul gibi hemen zamlı tarifeyi hayata geçirmeyeceklerini bildirdi

EGEDESONSÖZ – İstanbul Ticaret Odası, 10 Kasım’daki oturumunda 230 gram ekmeği 2,5 lira yapma kararı almış ve bu kararı hayata geçirmişti. İzmir Ticaret Odası da 24 Kasım’daki oturumda 230 gram ekmeğin 2,5 liradan satılmasını kararlaştırmıştı. İstanbul’da 230 gram ekmek ekmek, bir ay bile olmadan, pek çok fırıncı tarafından 3 liraya çıkarıldı. Bu gelişme üzerine, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi, Ekmek ve Unlu Mamüller Komitesi  üyesi Hüseyin Sağır’a “İzmir’de zam yapılacak mı?” sorusunu yönelttik.

KOMİTE ÜYELERİ TOPLANIP KARAR VERECEK
İzmir’de 25 Kasım’dan itibaren yürürlükte olan 230 gram ekmeğin 2,5 liradan satışı devam ederken, Sağır, “İstanbul’un yaptığı yasal değil” dedi ve Egedesonsöz’e şu açıklamayı yaptı:

“İstanbul, yasal olmadığı halde ekmeğin fiyatını 3 liraya çıkardı. İstanbul Ticaret Odası, yasal süreci başlatarak gerekli girişimlerde bulunuyor ve bu sürecin sonunda zammı yasal zemine oturtmak istiyor. Ancak İzmir’de öyle gelişigüzel bir zam olmayacağını söylemek isterim. 25 Kasım’da başlayan zamlı ekmek tarifesinin arkasından un, maya, doğalgaz ve mazota çok yüksek zam yapıldı. Biz de o zammı ekmeğe yansıtmak zorundayız. Ancak yasal olarak gerekli çalışmaları yapıp sonuçlandırdıktan sonra zam yapacağız. Komiteyi toplayacağız, konuyu görüşeceğiz, gerekli prosedürü yerine getireceğiz ve sonrasında biz de 230 gram ekmeği 3 lira yapacağız.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz