MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de katlanır bisikletlere otobüs izni
Yerel Yönetimler
24 Ağustos 2019 Cumartesi 08:58

İzmir'de katlanır bisikletlere otobüs izni

İzmir'in bir "bisiklet kenti" olması yolunda önemli projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi, yeni bir uygulamaya daha başlıyor. 26 Ağustos'tan itibaren belirli saatlerde katlanır bisikletlerle belediye otobüslerinde yolculuk yapmak mümkün olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve özendirmek için bisikletlilerin toplu ulaşımdan yararlanmalarının önündeki engelleri birer birer kaldırıyor. ESHOT Genel Müdürlüğü'nün aldığı karar çerçevesinde bisiklet kullanıcıları, 26 Ağustos 2019 tarihinden itibaren belirli saat dilimlerinde katlanır bisikletler ile toplu ulaşım hizmetinden faydalanabilecek.

Buna göre hafta içi 09.00-16.00 ve 21.00-06.00 saatleri arasında, hafta sonları ve resmi tatillerde ise tüm gün katlanmış haldeki bisikletlerle kentteki belediye otobüslerine binilebilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıllarda yaptığı düzenlemelerle raylı sistem ve deniz ulaşımından bisikletli yolcuların yararlanmasını sağlamış, bazı otobüslere ise katlanma özelliği olmayan bisikletlerin taşınması için özel aparatlar monte etmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Lombak
 24 Ağustos 2019 Cumartesi 12:33
Remzi babam sen de haklısın. Ama eskiden Pinokyo bisiklet vardı. Ortadan, katlandığı yerden de kırılırdı zamanla. Kaynakçıya götürüp kaynak yaptırsan o da fayda etmezdi. Şimdi bir bakıyorsun, katlanır bisiklet normal kaliteli bir bisikletlerden daha pahalı. Zaten onu alacak kişiyle karşılaşman onbinde bir. Alıp da otobüse bindirecek adamla karşılaşman yüzbinde bir. Yaptıkları iş, laf olsun torba dolsun. bugün de böyle geçti siyaseti. Önce bisiklet yollarını düzeltsinler, ne bir birlik, ne bir bütünlük var satıhlarda ne de güvenlik önlemi. Bir yüklenici öyle, diğeri şöyle, öbürü böyle yapmış...Köprü üstü bisiklet yolları korku tuneli gibi...Araç yoluna sıfır gidilen satıhlarda bariyerler araçlar için düzenlenmiş. Aynı bariyere bisikletli düşüp başını çarpsa ya sakat kalır ya da ölür.
 sezarın hakkı sezara
 24 Ağustos 2019 Cumartesi 12:18
remzi beynin yok fikrin var! lütfen daha fazla yazma.
 remzi
 24 Ağustos 2019 Cumartesi 10:02
başka dert mi kalmadı izmirde yollar bozuk köy yolları daha güzel..kafayı yediniz iyicene bisiklet bisiklet diye.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz