MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’de kıyma çektirmeye yüzde 100 zam!
Ekonomi
27 Haziran 2023 Salı 12:46

İzmir’de kıyma çektirmeye yüzde 100 zam!

İzmir Kasaplar Odası Başkanı Melih Şenkara, kıyma çekme fiyatlarına yüzde 100 zam yapıldığını ifade ederek aynı zamanda merdiven altı kıyma çekenlere karşı uyarıda bulundu. Şenkara, “Anahtarcı bile paslı makineyle kıyma çekiyor. Bunun cezası bir işletmenin geleceğini etkileyecek kadar. Vatandaşlarımız önce sağlığını düşünsün” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Bayramda kurban kesen vatandaşlar soluğu etlerini kıyma yaptırmak için kasaplarda alıyor. Kasaplar oluşabilecek yoğunlukla alakalı olarak personel sayısını arttırıp randevulu sistem uyguluyor. Diğer yandan son günlerdeki zam furyasından kıyma çektirme ücretleri de etkilendi.

10 TL’DEN 20 TL’YE YÜKSELDİ
Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulunan İzmir Kasaplar Odası Başkanı Melih Şenkara, geçtiğimiz yıl 10 TL’den çekilen kıymanın 20 TL’ye yükseldiğini belirtti.

Başkan Şenkara, artan maliyetler dolayısıyla fiyatları müşterilere yansıtmak zorunda kaldıklarını kaydederek, “Bu yıl maksimum 20 TL’ye kadar kıyma çekimi yapılacak. Farklı değerlendirip yüksek fiyata da çeken olabilir. Elektrik, personel masraflarını karşılayabilmeleri için azami rakamı 20 TL olarak belirledik” dedi.

ANAHTARCI BİLE KIYMA ÇEKİYOR
Merdivenaltı kıyma çekimine de dikkat çeken Şenkara, “Kasaplıkla ilgisi olmayan insanlar bu işi yapmaya kalkıyor. Sokaklara makineleri kuruyorlar. Anahtarcı bile millete kıyma çekiyor. Pas içindeki makineleri kullanıyorlar. 6-7 TL’den çekeceğiz diyorlar. Bu hizmet satışıdır. İnsanlar bayram yaparken biz çalışıyoruz. Bunun da bir bedeli olmalı. Bu yıl kaçak kıyma çekimi konusunda daha dikkatliyiz. Tarım İlçe Müdürlükleri ve zabıtalarla organize olduk. Merdiven altı kıyma çekimlerinin bir işletmeyi etkileyecek kadar cezası var. Rakamları bakanlık belirliyor. Cezalar değişkenlik gösterebilir. Bizler makinelerimizi dezenfekte ediyoruz. Onlar ise senede bir makine çıkarıp kirli paslı kıyma çekiyor. Vatandaşlarımıza sesleniyoruz önce sağlıklarını düşünsünler” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz