MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’de kruvaziyer turizmine terör darbesi: İtalyan devi…
Ekonomi
21 Ağustos 2015 Cuma 16:37

İzmir’de kruvaziyer turizmine terör darbesi: İtalyan devi…

Ülke turizmi her geçen kan kaybederken, kruvaziyer turizmine bir darbe daha geldi. İtalya’nın kruvaziyer devi Costa Crociere, ülkede yaşanan terör olaylarını gerekçe göstererek İzmir ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye seferlerini durdurmak kararı aldı.
Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  Ülke ve kent turizmi 2015’in son çeyreğine girerken okulların geç açılma kararıyla nefes alsa da kan kaybına engel olamıyor. Geçici önlemler yaraya merhem olamazken, kruvaziyer turizminde 2007 rakamlarına gerileyen İzmir’e bir darbe daha geldi.

TERÖR NEDENİYLE SEFERLER DURDU
Ocak ayında İzmir’e yapacağı 50 seferi 12’ye düşürme kararı alan İtalyan kruvaziyer devi Costa Crociere, ülkede yaşanan terör olaylarının artması ve yüksek tansiyon nedeniyle yıl içerisinde İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Türkiye seferleri durdurma kararı aldı.

Costa Crociere'nin aldığı bu karar ile birlikte, İstanbul ve İzmir seferlerini alternatif olarak Yunanistan, İtalya ve Malta ile değiştirdi. Türkiye seferleri iptal edilen söz konusu gemilerin Costa Neo Classica, Costa Pacifica ve Costa Deliziosa açıklandı.
 
MSC’DE DURUM NE?
İtalyan firmanın aldığı karar üzerine gözler bir diğer kruvaziyer devi MSC’ye çevrildi. İsviçreli firma, yıl içerisinde yaptığı açıklamada 2016 yılı için kente düzenlenen 30 seferin iptal edildiğini açıklamıştı. MSC Cruise Kruvaziyer Gemileri Operasyon Sorumlusu Kaptan Savaş Ercan, İtalyan Costa’nın iptal kararını değerlendirirken, MSC için henüz böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Ercan, “Böyle şeylerle karşılaşmak bizim için çok üzücü. Umarız bu tür olaylar artmaz ve böyle sorunlarla karşılaşmayız. Biz MSC olarak durumu yakından takip etmeye devam ediyoruz. MSC açısından şu anda yolcular ve gemi güvenliği açısından sıkıntılı bir durum söz konusu değil. Ama gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz