MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’de minibüs şoförlerine klima cezası!
Güncel
31 Temmuz 2015 Cuma 10:05

İzmir’de minibüs şoförlerine klima cezası!

İzmir’de, yolculardan gelen şikayetler üzerine yapılan denetimlerde, sıcak yaz günlerinde klimalarını çalıştırmayan 30 minibüs şoförüne 208'er TL para cezası kesildi.
Kentte bunaltıcı yaz sıcaklarının arttığı bu günlerde, şehir içi ulaşımda minibüsleri kullanan yolcuların 'şoförlerin klimalarını açmadıkları' şikayetleri üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Trafik ekipleri harekete geçti. Ekipler minibüslerin çalıştığı hatlarda yaptıkları denetimlerde, klimalarını çalıştırmadığı tespit edilen 30 minibüs şoförünün her birine 208 TL para cezası kesti. Şoförler klimalarının arızalı olduğu mazaretinini öne sürerken, yolculuk yapan vatandaşlar ise kendilerine de aynı şeyi söyleyip, bunaltıcı bir ortamda yolculuk yapmalarına neden olduklarından yakındı.
 
Yolcular denetim yapan trafik zabıtası ekiplerine teşekkür etti. 

'KLİMA VARSA ÇALIŞACAK'
İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz, minibüslerde klimaların açılmasının zorunlu olduğunu belirterek, "Bu çalışma yönergemizde de var. Araçlarda klima zorunlu. Bu klima takılmışsa çalışacak. Zabıta denetimini destekliyoruz. İzmir'de bin 117 araç var birçoğu çalıştırıyor" dedi.
 
YÜZDE 40 FAZLA YAKIYOR
İzmir Ticaret Odası Otomotiv Komite Başkanı Kasım Gündüz, minibüslerde klima açmanın yakıtı yüzde 40 artıracağını belirterek, "Minibüsün motor gücüne göre de değişir. Ancak klima açmadan ortalama 100 kilometre kullanılan yakıt, klima açıldığında 60 kilometrede biter. Şehir içi trafiğinde bu kadar etkili olur" dedi. (dha)
 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 31 Temmuz 2015 Cuma 21:08
Ben bu ekibi 2 gün önce gördüm . Helal olsun aslanlar
 ado
 31 Temmuz 2015 Cuma 16:58
manisa bile yaptı kaldırın dolmuşları yapın özel halk otobüsü muhatabımız belediye olsun adamlar tırafiği felç ediyorlar istediğini yapıyorlar dur diyen yok
 onur
 31 Temmuz 2015 Cuma 16:32
tamamen şov amaçlı bir uygulama..belediye önce kendi otobüslerinin hepsine klima taksın,sonra dışarıya bulaşşsın.metro'da bile zaman zaman çalışmıyor klima.
 Tıslayan Kaplumbağa
 31 Temmuz 2015 Cuma 14:31
Bir de trafik kurallarını ihlal yönünden denetim yapsalar ya bunlara.O zaman çalışacak minibüs kalmaz. Ne içinde taşıdıkları yolculara, ne trafikte seyreden diğer araçlara ne de yayalara saygıları yok.Yolların tek hakimi bunlar.Her yerde ve her an durma özgürlükleri vardır. Sen ardından dakikalarca beklersin. Ama sen sağa yanaşıp yaşlı, hasta ya da engelli birini indireceğin zaman arkadan kornalar, sellektörler tacizler başlar.Önce insan olmayı sonra şoför ve olmayı öğrenmeleri lazım.
 İZMİRLİLER
 31 Temmuz 2015 Cuma 12:51
çogunda özürlü asansörü hala yok.ama yasa var ...nasıl belediye butun otobuslere koydu asansörü dolmuşlarda koymalı yoksa kapatılmalı...
 kemalettin
 31 Temmuz 2015 Cuma 12:50
çok güzel bir uygulama hiç biri açmıyor arızalı diyor...ilk yolcu alımından sonra hemen kapatıyorlar...bornova dan bayraklıya inerken kontroller arttırılmalı...
 erkan
 31 Temmuz 2015 Cuma 12:23
gec kalmislar. zabitanin 2 aydir akli nerde
 doğrucu
 31 Temmuz 2015 Cuma 12:22
VALLAH HEPSİNİN KLİMALARI HARIL HARIL ÇALIŞIR DURUMDA. OLURMU FAZLA YAKIT GİTMESİN DİYE AÇMIYORLAR.AMA BELKİDE ŞÖFOR ARKADAŞLARIN SUÇU YOKTUR. EMİNİM BUNU ARAÇ SAHİPLERİ AÇTIRMIYORDUR.
 zehra ÜN
 31 Temmuz 2015 Cuma 11:18
Yeşilyurt şirinyer çalışan dolmuşlarda aynı sorduğunuz zaman abla gaz yok diyorlar pişkin pişkin bu hattıda kontrol ederse zabıtalar süper olur
 berkant
 31 Temmuz 2015 Cuma 10:34
çok doğru yapılmış hatları alıncaya göbekleri çatlıyor sonra klima arızalı yeni araba alın ozaman
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz