MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de sera bölgesine demir perde!
Enerji
5 Ocak 2024 Cuma 08:58

İzmir'de sera bölgesine demir perde!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yakın zamanda 13 ayrı teşvik alan Aga Enerji, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurarak ÇED izni istedi.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bergama’da ÇED süreci başlattığı güneş enerji santrallerine bir yenisi daha eklendi.

İstanbul merkezli Aga Enerji’nin yaptığı başvuru üzerine çevresel etki değerlendirme süreci başlattığını duyurdu.

İlçenin Sağancı Mahallesi sınırlarındaki 120 bin 587 metrekarelik alanda 3 ayrı GES başvurusunda bulunan şirket 11,79 MWe / 11,9799 MWm gücünde toplamda 22 bin 185 adet panel dikmeyi planlıyor.

Proje alanı öte yandan İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda ‘Teknolojik Sera Bölgesi’ olarak işaretli alanda yer alıyor. Şirket bu proje için 272 milyon TL bütçe ayırdı.

Ayrıca GES’lerin dikileceği 137 ada, 1 nolu parsel ise Türkeli Seracılık Gıda Arıcılık Üretim Pazarlama şirketine ait. Şirketin bu parselde aynı zamanda seraları bulunuyor.



AGA ENERJİ HAKKINDA
Şirket ise yakın zamanda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan İzmir’de hayata geçirmeyi planladığı 13 ayrı güneş enerji santrali için Şirket 207 milyon TL değerinde teşvik almaya hak kazanmıştı.

Aga Enerji ise aldığı kamu ihaleleri ile biliniyor. Aldığı ihaleler arasında İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı, Bakırköy-Kirazlı, Ataköy-İkitelli metro hattı yapımı yer alıyor. Şirketin Bayburt Grup bünyesinde yer aldığı ileri sürülmüştü.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz