MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'e özel 'kara para' savcısı!
Ekonomi
27 Kasım 2023 Pazartesi 17:48

İzmir'e özel 'kara para' savcısı!

EBSO Kasım ayı meclis toplantısına konul olarak katılan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun, “İzmir’de kara para aklama suçlarını özel olarak takip edecek bir savcı atandı” dedi

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Kasım ayı meclis toplantısı EBSO Meclis Başkanı H.İbrahim Gökçüoğlu yönetiminde İzQ İnovasyon Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun’da konuk olarak katıldı.  

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun konuşmalarında, İzmir ile ilgili önemli bir gelişmeyi aktardı. Tosun, İzmir’e kara para aklama suçuyla özel olarak ilgilenen bir savcı atandığını söyledi.

Tosun açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi:

MEVZUAT ALANINDA SIKINTIMIZ YOK
“Bizim bütün mahkemelerin duvarında adalet mülkün temelidir yazar. Adalete güven devlete güvendir. Gerek ulusal gerek uluslarası hukukla kıyasladığımız zaman ülkemizdeki yargıya ola güven  veya endekslerde alt seyirde gösteren çalışmalar var. Demokrasiyle alakası olmayan ülkeleri bizim üstümüzde gösteriyorlar. Ülkemize yönelik algılar var. Bir ülkede yargının doğru şekilde işlemesi için 3 kural vardır. Mevzuat anlamında şunu söyleyebilirim ki dünyada kanunlar anlamında birçok ülkeden ileri düzeydeyiz.Hatta 2010 yılında anayasada değişen bir madde ile eğer iç hukuk kuralları ile uluslararası hukuk kuralları çatışıyorsa uluslarasın kurallarını uygulayacağız. Uluslararası metinler geçerlidir. Mevzuat alanında bir sıkıntımız yok. Medeni kanun birinci maddesi  kanun lafsıyla ve ruhuyla temas ettiği bütün alanlarda meridir. Her kanunun bir lafsı ve bir ruhu vardır. Bizim mevzuat anlamında düzenlemelerimiz birçok ülkeden ileri yalnız birçok değişikliğe rağmen anlayasımız halen 1982 anayası. Her ne kadar değişimler olsa da ruhunun da değişmesi gerektiğin düşünüyorum. 20 yıl önce yaklaşık  8bin hakim savcı vardı şu an 24 bin hakim savcı çalışıyoruz. Teknolojiyi ulusal yargı ağı ile en iyi kullanan ülkelerden biriyiz. Hukuk mahkemeleri alanında avukatlarımız e duruşma ile mahkemede davaya katılabiliyorlar. Mahkemeye gelmeden yargıya gelmeden birçok sorun çözülebiliyor artık. Yargının iyi işlemesi için görev yapan hakim ve savcıların bağımsızlık ve tarafsızlık içinde görev yapmasıdır. Bizler devlette üç güç yasama yürütme yargı. Üçü de bir birinde ayrı ve görevleri tanınmış. Bizler yasama ve yürütmenin amiri değiliz ama emir altında da değiliz. Topluma adil olduğumuzu göstermek zorundayız. Ben bir hukukçu olarak sadece adliyede değil bütün yaşantımda bunu yansıtmalıyım. Hukuk benim bir yaşam tarzım karakterim. Yapılan iyi düzenlemeler aha iyi hale getirilmesi için ülkemize bulaşan kötü algıları yıkmak hepimizin görevi. İzmir’de herkesin hukuki güven içerisinde hayatını sürdürebilmesi hem sorumluluğum hem görevim. İzmir’de yapılan çalışmaları aktaran Tosun, “Asayişi bozan olaylara karşı çok şiddetli yaptırımlar uygulamak için çalışmalar yapıyoruz. Ülkemizin gri listeye nasıl girdiyse çıkması lazım. Ülkemiz bu hususta gerek yargıda gerekse emniyette gerekli çalışmalarını yaptı. İzmir’de bu iş için özel bir savcı görevlendirdik. Yasadışı bahis ile ilgili 52 şüpheliyi gözaltına aldık. Emek gösterenlere teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz