MENÜ
İzmir 18°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in 5 ilçesinde 6 taş ocağına izin!
İş Dünyası
14 Eylül 2023 Perşembe 08:49

İzmir'in 5 ilçesinde 6 taş ocağına izin!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı İzmir’e 3 yeni taş ocağının açılmasını onaylarken 3 taş ocağının da ömrünü uzatma kararı aldı. 

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü yeni başvurularla ilgili kararlarına açıkladı. 

ETKB Bağlı İlgili ve İlişkili Kuruluşlar Taşınmaz Komisyonu kararlarına göre açılacak, işletme ruhsatı verilecek, süresi uzatılacak ve devri yapılacak taş ocaklarının listesi yayımlandı. 

Kararlara göre, İzmir sınırlarında açılması planlanan 3 taş ocağı için işletme ruhsatı talebi onaylanırken 3 taş ocağının faaliyet süresi uzatıldı. 

İzmir’in Tire ilçesinde ENC Mermer Şirketi’nin mermer ocağı, Bergama ilçesinde 58 Yapı İnşaat Şirketi’nin granit ocağı ve Menderes ilçesinde Natürelmar Maden Şirketi’nin de mermer ocağı ile ilgili işletme ruhsatı talebi onaylandı. 

3 taş ocağı projesinin çevresel etki değerlendirme sürecinin yakın zamanda başlaması bekleniyor. 

3 OCAĞA SÜRE UZATIMI
Öte yandan Bergama’da iş insanı Sedat Şengül’e ait granit ocağının, Aliağa’da BZLT Madencilik Şirketi’ne ait bazalt ocağının ve Bornova’daki Çimentaş’a ait kalker ocağının madencilik faaliyeti süresinin uzaltılması kararı da alındı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz