MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in çöpü için 183 milyonluk teşvik!
Ekonomi
21 Ağustos 2023 Pazartesi 08:42

İzmir’in çöpü için 183 milyonluk teşvik!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bergama’da katı atık bertaraf tesisini işleten İzmir Doğu Star Elektrik Şirketi’nin başvurusu üzerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 183 milyonluk teşvik verecek. 

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – İzmir’de son günlerde tartışmalara neden olan katı atık bertaraf tesisleri ile ilgili kritik bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Menderes’te yapmayı planladıkları atık tesisi projesi ile ilgili onay çağrıları sürerken Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bergama’daki tesisle ilgili önemli bir karara imza attı. 

Büyükşehir Belediyesi’nin Bergama’daki katı atık bertaraf tesisini işleterek eletrik üreten İzmir Doğu Star Elektrik Şirketi’nin başvurusu üzerine Bakanlık teşvik vereceği ilan etti. 

MEKANİK PARÇALARA İŞLENECEK
Tesisin kapasitesinin büyütülmesi için 183 milyon 840 bin 773 TL tutarında destek verilecek. Bu teşvikle yıllık 87 bin 624 ton kapasiteli mekanik ayırma, atık işleme bölümü kurulacak.  45 kişiye yeni istihdam sağlayacak proje kapsamında yurt dışından 468 bin TL değerinde makine ve teçhizat getirilecek. 

VERGİ MUAFİYETİ
Ayrıca işletme için faiz desteği, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, 7 yıllık sigorta primi işveren hissesi, yüzde 80’lik vergi indirimi ve yüzde 40 oranında yatırıma katkı oranı desteği verilecek. 

DOĞTAŞ VE KELEBEK MOBİLYA’NIN SAHİPLERİ
İzmir Doğu Star Elektrik Üretim A.Ş, Doğanlar Yatırım Holding bünyesinde bulunuyor. Çanakkale merkezli Doğtaş Mobilya’nın da sahibi olan Doğanlar Holding’in enerji yatırımları konusunda birçok şirketi bulunuyor. Doğtaş ile birlikte Kelebek Mobilya’nın da yüzde 70’ine sahip olan şirketi Davut Doğan, Adnan Doğan gibi isimler yönetiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılında Bergama Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi Kurulması ve İşletilmesi İşi adı altında yapılan ihaleyi 75 milyon TL ile İzmir Doğu Star Elektrik Üretim A.Ş, kazanmıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz