MENÜ
İzmir 18°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in utanç raporu… 12 kadın hayattan koparıldı!
Güncel
5 Mayıs 2024 Pazar 10:26

İzmir’in utanç raporu… 12 kadın hayattan koparıldı!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun raporuna göre İzmir'de Nisan ayında 3 kadın hayattan koparılırken yılın ilk 4 ayında İzmir'de öldürülen kadın sayısı ise 12’ye çıktı.

EGEDESONSÖZ - Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Nisan ayına ait kadına şiddet verilerinin yer aldığı raporunu yayımladı. Rapora göre mart ayında 32 kadın öldürüldü, 13 kadın da şüpheli şekilde ölü bulundu. 

Raporda Nisan ayında öldürülen 32 kadının 19’u evli olduğu erkek, 5’i birlikte olduğu erkek, 3’ü akrabası, 2’si tanıdığı biri tarafından, 1’i babası, 1’i kardeşi, 1’i oğlu tarafından katledildiği kaydedildi. Rapora göre kadınlardan 18’i evinde, 4’ü sokakta, 2’si kamusal alanda, 1’i arabada, 1’i arazide, 1’i ıssız bir yerde, 1’i otelde, 1’i samanlıkta katledildi.

Raporda yer alan verilere göre İzmir’de ise Nisan’da 1 kadın öldürülürken 2 kadın da şüpheli şekilde ölü bulundu. 2024’ün ilk dört ayında İzmir’de öldürülen kadın sayısı ise 12’ye çıktı. 

Raporda, “Öldürülen 32 kadından 10’u boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile biri annesinin babasıyla barışmaması bahanesiyle, biri kedi beslediği bahanesiyle, bir kız çocuğu; taş attığı bahanesiyle, biri ekonomik bahanelerle öldürüldü. 18’inin ise hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi. 18 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur” denildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz