MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir limanlarına Hollanda sinyali!
Ekonomi
25 Ağustos 2015 Salı 12:06

İzmir limanlarına Hollanda sinyali!

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, İzmir ve bölge limanlarında “Yeşil Liman” operasyonu hakkında Rotterdam Limanı’ndan Hollandalı yetkililer sempozyum düzenlendi. Sempozyumda İzmir limanlarına sıcak bakan STC–NESTRA yetkilisi Reene Meeuws, Hollandalı yatırımcıların bu bölgeye kayabileceğini söyledi.
Onur DENİZ/EGEDESOSNÖZ - İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Yeşil Liman semineri düzenledi. 

Çevreci liman operasyonu kapsamında emisyon salınımının azaltılması ve terminal ve daha geniş liman çevresi ve alanında enerji verimliliği, altyapı ve ekipmanlarının kalitesi, liman operasyonlarının verimliliği, limandaki işgücünün profesyonel kalifiyesi, işlem ve süreçlerinin etkileri gibi birçok konu görüşüldü.
 
DTO Başkanı Yusuf Öztürk’ün ev sahipliği yaptığı seminerde Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Deveci, STC – NESTRA Amsterdam Limanı’ndan  Reene Meeuws ve Jan Egbertsen, Arcadis, Ecorys, Material Handling Consultans, Pantesiai ve STC gibi Hollandalı şirket uzmanları katıldı.
 
YEŞİL LİMAN PROJESİ
Hollandalı uzmanlar İzmir ve çevresindeki limanlardaki gelişmeler ve “Yeşil Liman” oluşumuna ilişkin Türkiye hakkındaki bakış açılarını aktarırken, sürdürülebilir denizcilik sektörü, limanlar ve hinterland bağlantılarına ilişkin Hollanda uzmanlığı ve deneyimlerinin bu gelişmelerde kullanılıp kullanılamayacağı tartışıldı.


 
HOLLANDALI YATIRIMCILAR BÖLGEYE ÇEKİLEBLİR
İzmir’le ilgili açıklama yapan Reene Meeuws, kentle ilgili izlenimlerini aktarırken, yeni yatırımların olabileceği sinyalini verdi.  Meeuws, “Biz de Rotterdam’da İzmir’le aynı şeyleri konuşuyoruz yeşil limanların geliştirilmesi için. İzmir hem ülke için hem bölge için çok büyük yatırım fırsatlarının olduğu bir yer. Rotterdam’da da İzmir’de de hem yük taşımacılığı hem kruvaziyer gerçekleştiriliyor. Dolaysıyla bura bilgi alışverişinde bulunuyoruz.  Araştırıyoruz bakıyoruz gerekli görüşmeleri gerçekleştiriyoruz.  Hollandalı yatırımcılar da bu bölgeye çekilebilir. Burada yapılacak iş birlikleriyle adımlar atılabilir” diye konuştu.
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz