MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir sanayisine doğalgaz dopingi!
Enerji
2 Mayıs 2023 Salı 12:52

İzmir sanayisine doğalgaz dopingi!

BOTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, 1 Mayıs'tan itibaren geçerli olan doğalgazın toptan satış fiyatında yüzde 52,43 ile yüzde 63,63 oranında indirim yapıldı. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace, fiyatlarda indirim uygulanmasının sanayi sektörüne olumlu etki olacağını söyledi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Ekonomide yaşanan olumsuzluklar sebebiyle sanayi sektöründe girdi maliyetlerinde yaşanan artışları iş insanlarını oldukça olumsuz etkilemekteydi.

Karadeniz’de bulunan doğal gaz rezervi ile birlikte vatandaşlara 1 aylık doğalgaz kullanımı ücretsiz olarak verilirken bir müjde de sanayicilere geldi.

BOTAŞ’tan yapılan açıklamada, Yapılan açıklamada "1 Mayıs 2023 tarihinden itibaren geçerli olan doğalgaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.Diğer taraftan 2022 ekim ayı esas alındığında, sanayide kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında 1 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla yüzde 52,43 ile 63,63 oranlarında, elektrik üretim amaçlı kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında ise yüzde 51,52 oranında indirim yapılmıştır” denildi.

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace, yapılan indirim hakkında Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulundu.

Birçok sektörde maliyetlerin yüzde 50’sini oluşturduğunu ifade eden Karace,“Sanayide kullanılan doğalgaz ve elektrikte indirimin uygulanması maliyetlerin düşmesi açısından önemli bir hamle. Seramik, tuz, gıda, tekstil gibi direkt olarak girdi maliyetidir. Özellikle seramik sektöründe maliyetlerin yüzde 50’sini oluşturuyor. Dolayısıyla yapılan indirimlerin sanayiye olumlu etkisi olacaktır” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 izmir
 2 Mayıs 2023 Salı 14:02
devlet babalığı yapıyor,sizlere ürünlerin fiyatını indirin artık. kari cepe atmayın
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz