MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir turizmine İEF dopingi… Otellerde boş oda kalmadı!
Ekonomi
7 Eylül 2023 Perşembe 10:44

İzmir turizmine İEF dopingi… Otellerde boş oda kalmadı!

92.kez kapılarını açan İEF İzmir ve çevresinde otel doluluk oranlarını yüzde 100’e çıkarttı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, “Fuar dolayısıyla otel doluluk oranları yüzde 100’e ulaştı” dedi. Geçmiş yıllara oranla İEF’ye yabancı katılımcı oranının düştüğünü kaydederek “Yabancı konuk sayısında düşüş fuarın çekim gücünü negatif etkiliyor. Yabancı katılımcının artması fuarın uluslararası olma niteliğini, çekim ve cazibesini daha çok artırır” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir’de 92 yıllık tarihiyle kentin simgelerinden olan İzmir Enternasyonal Fuarı geçtiğimiz hafta kapılarını açtı.

 Bu yıl 92. kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı, İzmir’in “2026 Avrupa Gençlik Başkenti Finalisti” olmasına özel “Gençlik” teması ile 10 Eylül’e kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Kentte düzenlenen fuar, hizmet sektörüne de canlılık getirdi. İzmir’de otellerin doluluk oranları yüzde 100’e ulaştı.

İEF DİNAMİZM YARATIYOR
Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulunan ETİK Başkanı Mehmet İşler, fuarın getirdiği dinamizmin şehrin ekonomisini pozitif yönde etkilediğini kaydederek , “İzmir Enternasyonel Fuarı kurulduğu günden beri İzmir ve çevresine bereket yağdırıyor. Bu turizm sektörünü de etkiliyor. Ülkenin her yerinden ve yurt dışından gelen katılımcılar böylelikle hem İzmir’i tanıyor hem de İzmir’in ticaret hayatına hareketlilik katıyor. Dolan her oda diğer yan sektörlere katkı sağlıyor. Her bir insan şehre çıktığı zaman, hediyelik eşyacısından taksicisine kadar ekonomik bir katma değer yaratıyor. Bu da fuarın getirdiği berekettir. Otel doluluk oranı yüzde 100’e ulaşmışken burada kalan her insan da şehre çıkan insanlar dinamizm katıyor” dedi.

YABANCI KATILIMCI SAYISINDA DÜŞÜŞ
Başkan Mehmet İşler yabancı turistlerin kente daha çok gelmesi gerektiğini ifade ederek, “Eskiden İEF daha çok sanayi ve kültür fuarı niteliğindeydi.  Günümüzde bu kültürel tanıtım olarak devam ediyor. Bu da yabancı katılım sayısı oranını düşürüyor. Bu fuarlar daha çok prestij ve buluşma noktası haline geldi. Dijitalleşen dünyada çok daha kolay satış ağırlıklı fuarlar kullanıyorlar. Dolayısıyla yabancı katılımcı sayısı 20- 30 yıl öncelere göre düşük. Yabancı konuk sayısında düşüş fuarın çekim gücünü negatif etkiliyor. Yabancı katılımcının artması fuarın uluslararası olma niteliğini, çekim ve cazibesini daha çok artırır” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 izmir
 7 Eylül 2023 Perşembe 13:21
fuar değil panayır oldu. yıllardır söylüyoruz. yabancı su arıtmalarını görmeye gelmez :)
 vatandaş
 7 Eylül 2023 Perşembe 12:58
fuarla ilgili mühendis ve mimar odalarının bir açıklaması var herkes okusun. oradaki öneri eski işlevini yitiren şu anda kültürparkı beton, pislik yuvasına çeviren, panayırdan farkı kalmayan ve izmir'e yakışmayan ief'nın bir daha düzenlenmemesi şeklinde. okuyunca hak vereceksiniz.
 burak
 7 Eylül 2023 Perşembe 12:46
Fuar Uluslararası değil tabi ki. Eski fuarlarla alakası yok. Sadece konserlerle 10 gün boyunca gürültü, trafik ve kirlilik yaratılıyor o kadar. Hadi bir kısım halk eğleniyor diyelim!?! Civarında yaşayanlar için ise eziyet. Otopark da halka kapalı bütün gün korna. Bu fuarın bu şartlarda fazla gideri yok..
 gerçekler
 7 Eylül 2023 Perşembe 11:51
fuar fuarlıktan çıkıp pazaryerine döndü.
 Izmirli
 7 Eylül 2023 Perşembe 11:44
Fuar fiyasko bitmiş son demlerini oynuyor
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz