MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmirli eski Bakan Yardımcısı'ndan hükümete: Nerede trak orada bırak!
Ekonomi
3 Aralık 2021 Cuma 15:06

İzmirli eski Bakan Yardımcısı'ndan hükümete: Nerede trak orada bırak!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Nihat Zeybekçi’nin bakanlığı döneminde yardımcısı olan Adnan Yıldırım dövizdeki artış ve ekonominin durumu nedeniyle hükümeti eleştirdi. Yıldırım, “Mevcut durumun özeti nerde trak orda bırak. Böyle giderse 1 dolar 15 de olur 25 de” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ- Ekonomi Bakanlığı’nda bakan yardımcılığı ve baş danışmanlık gibi önemli görevlerde bulunan Adnan Yıldırım son döviz artışları ve ekonomiye yönelik değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi Nihat Zeybekçi’nin bakanlığı döneminde yardımcısı olan ve Zeybekçi’ye yakın isimler arasında yer alan Yıldırım, doların 25 TL’ye kadar çıkacağını söyledi.

Yıldırım, “Merkez Bankasının döviz satışının doğru çözüm olmadığını hepimiz biliyoruz. Merkez Bankasının döviz satışının doğru ve kalıcı çözüm olmadığını aynı gün görmüş olduk. Kurlar aynı yerlerde, durduk yere gösterge faizini (%21,1) artırmış olduk. Devletin günlük toplam gelirleri ortalama ?5 milyar, günlük faiz yükü ?0,5 milyar” ifadelerini kullandı.

“Biraz ciddiyet lütfen” diyen Yıldırım, “Dolar ?10’u geçtiği gün uyarmıştım. Bugün ?13,40’ı gördü. Türkiye Bayrağı. Paramız sadece 2 haftada %35; 2021 içinde %80 değer kaybetti. Bu durum sürdürülemez. 2021’de 10 ayda devletin ödediği faiz 156,6 milyar TL. Kurdaki artış, 150 milyar dolar döviz borcu olan Hazine’nin kur yükünü 800 milyar TL artırdı. Hazine’nin kur yükü, faiz yüküne göre 4,4 kat artmış oldu. Vergi gelirleri Kur’a gidiyor” açıklamasını yaptı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz