MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmirlinin gözü yaşlı... Zam üstüne zam!
Ekonomi
8 Eylül 2023 Cuma 10:23

İzmirlinin gözü yaşlı... Zam üstüne zam!

Bostanlı Vapur İskelesi’nde midye satıcılığı yapan Ferhat Eskicioğlu, midyeye gelen zamlar dolayısıyla geçtiğimiz yıla göre, satışların durgun olduğunu aktardı. Tane midyenin 7 TL'ye yükseldiğini söyleyen Eskicioğlu, “Geçtiğimiz sene kilosu 150 TL olan midye 200 TL oldu. Geçtiğimiz yıla göre işler durgunlaştı ve her geçen sene daha da düşüyor. Yine de İzmirlilerin vazgeçemediği bir lezzet... Bu sene zam geldiği için bir oturuşta 100 adet yerine 20 adet yiyebiliyorlar” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Artan enflasyon ve alım gücünün düşmesiyle birlikte midye satışlarının azaldığını belirten 26 yaşındaki Ferhat Eskicioğlu, geçen yıl midye fiyatları 3 lira iken bu yıl 7 liraya çıkınca midyeye olan ilginin azaldığına dikkat çekti.

Bostanlı Vapur İskelesi’nde midyecilik yapan 26 yaşındaki Ferhat Eskicioğlu, 9 yaşından beri ailesiyle birlikte midyecilik yapıyor.

Midyeyi Çanakkale’den İzmir’e ailesiyle getirdiğini belirten Eskicioğlu, artan mazot, pirinç ve yağ maliyetleri dolayısıyla midyenin kilosunun 150 TL’den 200 TL’ye çıktığını kaydetti.

100 MİDYE YERİNE 20 MİDYE YİYORLAR
Geçtiğimiz yıl satışların daha iyi olduğunu söyleyen Eskicioğlu, “Geçtiğimiz yıla göre işler durgunlaştı ve her geçen sene daha da düşüyor. Yine de İzmirlilerin vazgeçemediği bir lezzet... Bu sene zam geldiği için bir oturuşta 100 adet yerine 20 adet yiyebiliyor” dedi

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 bekir
 8 Eylül 2023 Cuma 15:47
gecen sene hatta senelerdır kazandıklarınıza sayınız yaptıgınız v,illa ev sayısının haddi hesabı yok
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz