MENÜ
İzmir 21°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karabağlar TOKİ'de dördüncü raunt... Planlar yeniden askıda!
İnşaat/Emlak
22 Mayıs 2024 Çarşamba 16:18

Karabağlar TOKİ'de dördüncü raunt... Planlar yeniden askıda!

Daha önce 3 kez mahkemeden dönen Karabağlar TOKİ ve üniversite imar planları 4’üncü kez askıya çıkarıldı. Plan açıklama raporunda mahkeme kararı doğrultusunda planlarda değişikliğe gidildiği ifade edildi.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), Karabağlar’ın Uzundere Mahallesi sınırlarında ve imar planı bulunmayan alanda gerçekleştirmek istediği konut ve üniversite projesi ile ilgili yeni gelişme yaşandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onanan 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı, 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı dördüncü kez askıya çıktı.

Plan açıklama raporunda, mahkeme kararları doğrultusunda planlarda değişiklik yapıldığı kaydedildi. 78 hektarlık alanın 38 hektarı üniversiteye, 6 hektarı ticaret ve konut alanına, 10 hektarı yeşil alana ayrılırken geri kalan bölgeler sosyal donatı alanlarına ayrıldı.

Plan açıklama raporunda “Planlama alanına ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 12.02.2021 tarihinde onaylanan “İzmir İli, Karabağlar İlçesi, Uzundere Mahallesi, Toplu Konut İdaresindeki Parseller ile Bir Kısım Tescil Harici Alana İlişkin Revizyon İmar Planlarının” iptaline yönelik olarak Karabağlar Belediye Başkanlığı tarafından dava sonucu; İzmir 2. İdare Mahkemesinin 27/04/2022 tarihli 2021/665 esas ve 2022/849 Karar sayılı kararı ile 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı ile 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı’nın iptal edilmesine karar verilmiştir. Bu karara istinaden alan plansız kalmıştır. Plansız kalan alanda, Mahkeme kararında belirtilen iptal gerekçelerinin yerine getirilmesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen Sosyal Konut Projelerinde aksamama olmaması ile 2985 sayılı Toplu Konut Kanunu ile tanımlanan görev ve sorumlulukların yerine getirilmesi amacıyla imar planlarının yeniden hazırlanması gerekliliği oluşmuştur.” ifadeleri yer aldı.

3 KEZ İPTAL EDİLMİŞTİ
Şimdiye kadar üç kez askıya çıkarılan Karabağlar TOKİ ve üniversite planlarının hepsi mahkemeden dönmüştü. 3’üncü kez askıya çıkan Karabağlar TOKİ ve üniversite Karabağlar Belediyesi, Karabağlar Uzundere Mahallesi Harmanyeri Kentsel Koruma Derneği ve TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından yargıya taşınmıştı. Mahkeme yine planları iptal etmişti.  Mahkemenin kararında, üst kademeli planlarda kent gelişimine ilişkin geliştirilen yeşil kuşak politikasını zedeleyici bir planlama yaklaşımı sergilendiğinden kamu yararına uygun olmadığı vurgulandı. 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ali Aykın
 25 Mayıs 2024 Cumartesi 10:32
Zavallı Troller..Oradaki insanlar zengin olmayabilir, Ama sizden akıllılar...Millet 60 yildir tapulu arazilerinde oturuyor, firsatcılar yandaş muteahhiti daha da zengin etmek icin korfez goren arsalara ÇÖKÜP,insanlari daga bakan küçük 3.ncu sinif Sosyal konutlara TIKMAYA ÇALISIYOR... BIRAKIN INSANLAR YERINDE ŞUYULANDIRIP IMAR PARSELINDE YENILESINLER EVLERINI.... ORADAKI INSANLAR SALAK DEGİL KI KUZU GIBI BOYUN EĞSIN..... SAHTEKARLAR BAZALT KAYA DAĞI, RISKLI ALAN YAPTI, 30 Ekim depreminde karsiyaka,bornova,hatay yikıldi,bizde tugla oynamadı...CEKIN ELINIZI BU ARAZIDEN
 Yüksel
 23 Mayıs 2024 Perşembe 13:23
2012 den beri itiraz eden odalar gezi parkı sevdalıları hükumetin her yatırımına enerji turuzim imarı dahil izmirin kanayan yarasıdır kapanmalari şart mahkemelerde hakimlerde bunlardan büyük izmir depremi beklenen izmirde bu kafalar hala itirazci yargılanmaları gereken ideolojik tipler binlerce can yitirilecek rant beton diyenler mutlaka yargılanmalı cumhurbaşkanı bunlara yeni yasalar ile itiraz hakkını kaldırmalı kim itirazci ise yargılanmalı kendilerini devletten akıllı zanneden zavallılar
 İsmail Sarıkaya
 23 Mayıs 2024 Perşembe 10:52
itiraz etmezler İnşallah evlerimiz yapılır
 İsmail sarikaya
 23 Mayıs 2024 Perşembe 10:52
Merhaba hak sahibiyim inşallah bu defa itiraz etmezler ve evlerimiz yapılır
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz