MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karabağlar büyük festival için gün sayıyor!
Yerel Yönetimler
18 Eylül 2016 Pazar 11:57

Karabağlar büyük festival için gün sayıyor!

Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen ve her yıl büyük ilgi gören Kavacık Üzüm Festivali bu yıl 24-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.

Dünyaca ünlü üzümü (Kavacık ENFES) ile adını her geçen gün daha da duyuran ve ulusal anketlerde Ege Bölgesi’nde görülecek ilk 5 köyden biri olarak gösterilen Karabağlar’a bağlı Kavacık Köyü, üzüm festivali ile renklenecek. Karabağlar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kavacık Köy Muhtarlığı, Karabağlar İlçe Tarım Müdürlüğü ve İzmir Ziraat Mühendisleri Odası tarafından da desteklenen festival, 24-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

Üzüm yarışması renk katacak
Festivalin ilk gününde Mildiyö Hastalığı ve Mücadele Yöntemleri ile ilgili Bornova Zirai Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Dr.Dilek Poyraz’ın konuşmacı olarak katılacağı söyleşinin ardından tiyatro kat-art grubu üyeleri seyirlik köy oyununu köy meydanında sunacak. Festivalin ikinci günü stantların açılışıyla başlayacak olan festivalde çocuk atölyesi, halk oyunları gösterisi, protokol konuşmaları da programdaki yerini alacak. Ayrıca, Kavacık köy meydanında gerçekleştirilecek üzüm yarışmasının ardından en iyi ve en kaliteli üzümü yetiştiren üreticilere ödül verilecek. Şenlik Halk Müziği sanatçısı Ali Çakar konseriyle sona erecek.



Kavacık bizim gözbebeğimiz
Festivale Karabağlar halkını ve tüm İzmirlileri davet eden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Kavacık'ı yaşamıyla, doğasıyla, kültürüyle, tarımıyla, İzmir'e, Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. Selvitopu,  Uzundere, Tırazlı ve Kavacık köylerinin gözbebeği olduğunu vurgulayarak, “Oraları gözümüz gibi koruyacağız. Oradaki sosyal yaşamı ve mevcut dokuyu koruyacak, geliştirecek her türlü projeyi yapacağız” diye konuştu. 


 
KAVACIK ENFES ÜZÜMÜ
Karabağlar’ın güzel köyü Kavacık; ENFES ÜZÜMÜ’nün (Kavacık Üzümü) sofralara girmeye başladığı dönemden itibaren ününü günden güne arttırmaktadır. Kavacık’ın ünlü ve lezzetli bu üzümleri halk tarafından o kadar beğeniliyor ki, orijinal ismi “Alphonse Lavallee” olan bu üzüm çeşidinin ismi, ENFES ÜZÜMÜ ve KAVACIK ÜZÜMÜ olarak adeta değişmiş durumdadır. Doğum yeri Fransa olan bu çeşit, İzmir-Karabağlar’a bağlı Kavacık köyünün ekolojisi ile o kadar mükemmel bir uyum sağlamıştır ki, Fransızları kıskandıracak derecede kalite, aroma ve albeni oluşturmuştur. Bazı bağ bölgelerimizde de yetiştirilen Enfes Üzümü (Kavacık Üzümü, Alphonse L.) Çatalca Dağı’nın eteklerinde kurulu 850 m. rakımlı Kavacık’ta resmen kendini bulmuş, eşsiz bir kalite yakalamıştır. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz