MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karşıyaka'da 'Ayın Konuğu' söyleşileri başlıyor
Yerel Yönetimler
19 Eylül 2016 Pazartesi 12:43

Karşıyaka'da 'Ayın Konuğu' söyleşileri başlıyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ‘Ayın Konuğu’ etkinliklerinde yeni dönem 21 Eylül’de başlıyor. Sezonun ilk söyleşisinde Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ergün Aybars ve Gazeteci-Yazar Yaşar Aksoy, Karşıyakalılar ile buluşacak.

Karşıyaka Belediyesi Nikah Sarayı’nda 21 Eylül 2016 Çarşamba günü saat 19.00’da başlayacak etkinliğin konusu “Dünü ve bugünüyle 9 Eylül, İzmir ve Türkiye” olacak. “Sen İzmir dersin iki hece…” temalı söyleşiyi Şair Haluk Işık yönetecek. Prof. Dr. Ergün Aybars’ın konuyla ilgili son araştırmaları ve Yaşar Aksoy’un ilk kez paylaşacağı bilgi ve belgeler, etkinliğe farklı bir boyut kazandıracak.

HAZİRAN’A KADAR SÜRECEK

Türkiye’nin alanında uzman ve tanınmış isimlerini vatandaşlarla buluşturmak amacıyla düzenlenen ‘Ayın Konuğu’ söyleşilerine daha önce Prof Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Emre Kongar, eski bakanlardan CHP Milletvekili Erdoğan Toprak ve Murat Karayalçın konuk olmuştu. Büyük ilgi gören etkinlikler, her ay konuk edilecek önemli isimlerle, önümüzdeki Haziran ayına kadar sürdürülecek.

KENT KÜLTÜRÜNE HİZMET

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Taşıdığı tarihsel ve toplumsal değerlerle, İzmir Türkiye Cumhuriyeti’nin simgesi, Karşıyaka da bu simgenin fark yaratan temsilcisidir. Kültür ve sanat etkinliklerimizle, farkındalık yaratarak, bilgi ve belge üreterek, kent kültürüne hizmet ediyoruz. “Ayın Konuğu” etkinlikleri bu amaçla başlatılmıştır ve kısa sürede diğer yerel yönetimlere örnek olduğumuz ve esin verdiğimiz için mutluyuz. Hayatın her alanından, dallarında uzman kişileri konuk edecek, yıl boyunca Karşıyaka’nın bu açıdan da kalitesini göstereceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz