MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kasapların başkanı bakkalları, nalbantları, berberleri uyardı: 59 bin TL cezası var!
Ekonomi
2 Haziran 2024 Pazar 08:55

Kasapların başkanı bakkalları, nalbantları, berberleri uyardı: 59 bin TL cezası var!

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber kasapların dışında kıyma çekenlere karşı Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Federasyon Başkanı Osman Yardımcı uyarılarda bulundu. Kasapların dışında bakkal, nalbant, berberlerin kıyma çektiğini belirten Yardımcı, bu işlemin 59 bin TL cezası olduğunu vurguladı.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Kurban Bayramı yaklaşırken, bayram sonrasında çıkacak olan etlerin bir kısmı kıyma olarak değerlendiriliyor. Son yıllarda ise kıyma kasapların dışında bakkal, nalbant, berberlerin de kıyma çektiği belirtildi.

Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Federasyon Başkanı Osman Yardımcı, kasapların dışında kıyma çekmenin cezasının olduğunun altını çizerek ayrıca bu koşulların denetimsiz ve sağlıksız olduğunu belirtti.

GEÇ SAATLERE KADAR AÇIK OLACAĞIZ
Yardımcı, “Bugün bakkal, nalbant, berber kıyma çekiyor. Bazıları sokak arasına geliyorlar, eski püskü bir makine alıyorlar. Her sene kurbanda sağlıksız koşullarda yol ortasında et çekiyorlar. Kasaplarımız geç saatlere kadar açık, bayram boyunca da açıklar. Ayrıca kıyma çekmek de nitelikli bir iş. Elini kaptırabilirsin işi bilmiyorsan. Bir anlık dalgınlık parmaklarını götürür. Bakanlıktan bir genelge çıktı; bunun 59 bin TL cezası var. Üç senedir aktif olan bir yazı. 5 bin TL para kazanacakken 59 bin TL ceza yemesinler” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Cumhuriyet
 3 Haziran 2024 Pazartesi 00:17
bak işine yahu herkes herkesin işini yapıyor zaten.
 hasan gürsel altuğ
 2 Haziran 2024 Pazar 09:32
yahu nalpant diye meslek mi kaldı , bakkal desen aynı ,berber nasıl et çekeçek .Sayın oda başkanı .ha onu geçtim kim bu pahalıkta zaten kurban kesecek.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz