MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kemeraltı’nın kanayan yarasına neşter!
Ekonomi
15 Mayıs 2022 Pazar 09:50

Kemeraltı’nın kanayan yarasına neşter!

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği’nin yıllardır gündemden düşürmediği tur otobüslerinin park edeceği bir yer verilmesiyle ilgili sorun nihayet çözüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski hizmet binasının yan tarafındaki eski otopark, tur otobüslerine açıldı. Bu çalışmanın ardından 7 otobüs turist geldi, Kemeraltı esnafı bayram etti.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Kemeraltı esnafının, daha çok turist gelmesinin sağlanması için tur otobüslerinin bekleme yapacağı bir otopark açılması isteği, nihayet gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanlığı, Büyükşehir’in Konak Atatürk Meydanı’ndaki eski hizmet binasının yan tarafında bulunan otopark alanını, tur otobüsleri için açtı. Bu gelişmenin ardından 7 otobüs o alana park etti, turistler saatlerce Kemeraltı’nı gezdi.

KEMERALTI’NI SAATLERCE GEZDİLER
İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, Turizm Enformasyon Bürosu’nun hemen yanıbaşında bulunan tur otobüslerinin park yeri için Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve bürokratlara teşekkür etti. Rehberlerin, geçmişte otobüslerin, Kemeraltı’nı gezmeye giden turistleri beklerken trafik cezası yemeleri nedeniyle tarihi çarşıya turist getirmez olduğunu hatırlatan Başkan Girgin, “Eskiden tur otobüslerinin bekleme yapağı bir yer yok diye hep şikayet ederdik. Bu konuda Turizm Daire Başkanlığı’ndaki yetkilerinin başlarının etini yedik. Rehberler, turistlere Kemeraltı’nı gezmeleri için bir saat süre veriyorlardı. Kemeraltı, bir saat içinde gezilecek bir yer değil ki… Şimdi saatlerce gezebilirler. Nihayet bu sorun da çözüldü, çok mutluyuz” dedi.

BASİTMİŞ GİBİ GÖRÜNEN CİDDİ BİR SORUNDU
Tur otobüslerinin park edeceği yerin bulunmasının ardından Kemeraltı’na gelen 7 otobüs turistin, yaptıkları alışverişlerle, yeme içme mekanlarına oturup bir şeyler yiyip içerek esnafın yüzünü güldürdüğünü belirten İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu park yeri, kalıcı mı olacak, yoksa geçici bir süreliğine mi tur otobüslerine açıldı, bilmiyorum. Fakat kalıcı olacağına inanıyorum, daha doğrusu kalıcı olmasını diliyorum. Çünkü Kemeraltı’na girişe çok yakın bir yer. Turistin Kemeraltı’nda daha çok zaman geçirmesini sağlayacak bir nokta. Basit gibi görünen ama esnafımız için ciddi boyutta olan bu sorunun çözülmüş olmasından dolayı çok mutluyuz. Büyükşehir yetkililerine çok teşekkür ediyoruz. Kemeraltı’nın diğer sorunları da çözüldüğünde, tarihi çarşımız daha çok insana, daha çok turiste ev sahipliği yapacaktır.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Sabri Dereli
 15 Mayıs 2022 Pazar 16:53
Harika
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz