MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kılıçdaroğlu da katıldı... Karabağlar'da açılış şöleni
Yerel Yönetimler
24 Ekim 2021 Pazar 13:40

Kılıçdaroğlu da katıldı... Karabağlar'da açılış şöleni

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi tarafından ortak şekilde yapımına başlanan Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi temel atma töreni ve ilçede yapılan projelerin açılış töreni Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımı ile gerçekleştirildi. 

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Uzundere Rekreasyon Alanı’ndaki 32 dönüm üzerinde yapımına başlanan 'Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi', Tahsin Yazıcı Mahallesi’nde bulunan Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi, Karabağlar Belediyesi’nin, çocukları bilim, kültür ve sanatla çok özel bir ortamda buluşturmak amacıyla projelendirdiği Uzundere'deki Nasreddin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi, Karabağlar Belediyesi'nin kente kazandırdığı Kibar Hizmet Kompleksi'nin üst giriş katı modern pazaryeri, Mobilya Akademi, Limontepe Mahallesi Masal Evi Çocuk ve Gençlik Merkezi ve Özdemir Sabancı Parkı projelerinin toplu açılış törenleri gerçekleştirildi. 
Törene ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun yanı sıra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, İl Yöneticileri ve parti ilçe başkanları katıldı.


KILIÇDAROĞLU: HER SORUNU İNANÇ VE KARARLILIKLA ÇÖZECEĞİZ
Yurtoğlu'nda ki temel atma töreninde konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının halkın hizmetinde olduğunu belirtirken, "Belediye başkanlarımız elinizde gelen tüm çabayı gösteriyor ve İzmir'in hizmetindeler. Her bir yapının altında kaça mal olduğu yazıyor. Harcanan her kuruşun milletin hesabını veriyorlar. Sizin paranızı kamu harcar, ancak aynı paranın hesabını kamu size vermeli. Az kaldı Türkiye'nin tüm sorularını çözeceğiz. Her sorunu inanç ve kararlılıkla çözeceğiz" dedi.


SOYER: BAŞKA BİR DÜNYAYI BİRLİKTE KURACAĞIZ
Kürsüye çıkarak projenin önemine dikkat çeken ve bundan sonra da bu kapsamda projeler yürütüleceğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer,  "Bugün temelini attığımız Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi’miz, Karabağlar ilçemizde sporun ve gençliğin kalbi olacak bu güzel açılışa şeref verdiniz. Karabağlar Belediyesi ile birlikte yaptığımız bu projemiz İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karabağlar Belediyesi’nin birlikte yaptığı ne ilk ne de son proje olacak. Karabağlar Atatürk Spor ve Gençlik Merkezi’nde 3 bin seyirci kapasiteli stat, yarı olimpik havuz, açık spor alanları, kapalı spor alanları, 9 bin metrekarelik yeşil alan tüm bunlar tesisin içinde yer alacak. Tesisimiz futbol, basketbol, voleybol, güreş, judo gibi daha birçok şeyde hizmet verecek. Engelli vatandaşlarımızın erişimini en uygun şekilde tasarlanan tesisin yapımını en geç iki yıl içinde tamamlamış olacağız. Sevgili gençler gelecek sizin, İzmir sizin şehriniz. Bu ülke sizin yurdunuz. Şehrimizin de ülkemizin de dünyamızın da; sizlerin bize emaneti olduğunu bilincindeyiz. Bizim bugün aldığımız kararların sizin yarınınız olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu nedenle her adımımızda can kulağı ile sizi dinliyoruz. Fikir ve beklentilerinizden ilham alıyoruz. Temelini attığımız bu merkezde çok kısa sürede binlerce gencin yurt ihtiyacını karşılamış olmamızda bu iradenin bir sonucu. Türkiye ve dünya zor günlerden geçiyor. Bir taraftan küresel iklim krizi, diğer taraftan ülkemizi kasıp kavuran ekonomik kriz. Tüm bunların nedeni bu toprakların bizi taşımıyor olması değil, birilerinin haramilik yapması. Hak ettiğinden çok daha fazlasını başkasının hakkından alması, çalması... Görünüyor ki bu kaskatı adaletsizliğin karşısında yan yana durmak artık yeterli değil. Ülkemizin bu zor günlerinde bir horon gibi omuz omuza geleceğiz. Halay gibi birbirimize kenetleneceğiz ve zeybekler gibi direneceğiz. Sonuna başaracağız. Hep birlikte başaracağız. Başka bir dünyayı birlikte kuracağız. Ben İzmirli gençlerin gözlerinde bunu görüyorum. Bu önemli projesi birlikte yönetmekten gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

SELVİTOPU: BİRÇOK PROJEYİ TEK TEK HAYATA GEÇİRECEĞİZ 
Karabağlar Belediyesi'nin bütçesine göre kuruş kuruş hesaplayarak çalışma yürüttüklerini belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "Daha birçok projeyi tek tek hayata geçireceğiz. Bunun için mütevazi bütçemizi en iyi şekilde değerlendirerek, kuruşu hesaplayarak yol almaya çalışıyoruz. Karabağların mütevazi bütçesi ile herkese eşit mesafede aynı hizmet boynumuzun borcu. Bu borcumuzu en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz