MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kılıçdaroğlu esnafla buluştu: Sorunlarınızı çözmek boynumuzun borcu!
Politika
24 Ekim 2021 Pazar 13:00

Kılıçdaroğlu esnafla buluştu: Sorunlarınızı çözmek boynumuzun borcu!

Karabağlar Belediyesi Mobilya Akademisi’nin açılışında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Umutsuzluğa kapılmayın, az kaldı bütün milleti nefes aldıracağız. Belediye başkanları sizin emrinizdedir. Bir sorun olduğu zaman ilk başvuracağınız belediye başkanları, milletvekilleri, il başkanlığıdır. Sizin sorunlarınız çözmek boynumuzun borcudur” dedi

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında ilk olarak Karabağlar Belediyesi tarafından hayata geçirilen Mobilya Akademisi'nin açılış törenine katıldı.

BİZİM VARLIK NEDENİMİZ VATANDAŞIN SORUNLARINI ÇÖZMEKTİR
Açılış töreninde açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, esnafın sorunlarını CHP iktidarı döneminde son bulacağını belirtirken, “Türkiye’de esnafı orta direk olarak tanımlarız. Esnaf devlete yük olmaz, vergi verir. Her tarafta özel olarak korunan, anayasamızda da madde var esnafın korunması için özel düzenleme var. Size teşviki verecek olan siyasi iktidar gücünü anayasadan almaktadır. Pek çok sorunla karşılaşıyorsunuz ama devlette muhatabınız yok. Bunun yolu Esnaf Bakanlığı’dır. Şikayet ediyorsunuz ama ana yere gitmiyor. Siyasi sorumlu olması lazım bu sorunların çözülmesi isteyecek. Bunu yapacağız. Beraber yapacağız. Bunu yaparsak esnafın sorunu kalmayacak, akıllı çözümlerle sorunlar çözülecek. 3 harflilerle ilgili sorun var, şikayet ediyorsunuz ama bu bakanlık arasında dağılıyor. Çözülmesi gerektiğini biliyoruz. İsteriz ki bunu 600 milletvekili öğrensin, bilsin. Bunu çözmek için bir şey yapsın. Bizim varlık nedenimiz vatandaşın sorunlarını çözmektir” diye konuştu.


BU MESLEK KENDİSİNİ YENİLEYİP BÜYÜMESİ MODERN ALETLERE İHTİYAÇ VAR
Marangozluk mesleğine de övgülerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Marangozluk değerli bir meslek çocukluğumda hayal ederdim bende olabilir miyim diye. Çocukluğumda sandık yapmasını öğrendik hayatımda uhde olarak kaldı. Çok güzel ve yaratıcılığı olan bir meslek. Bu alan ölmeyecek bir alan. Bir bina yapılıyor, kapısı, masası, koltuk varsa bunu marangoz yapacak. Bu meslek kendisini yenileyip büyümesi modern aletlere ihtiyaç var. Bunun için akademi ve yaratıcı insanlara ihtiyaç var. Bunları bu tür merkezler  yapılabilir. Ahi Evran’ı çoğumuz unuttuk, niye unuttuk? Ahlaki kuralları öğretenlerin başında Ahi Evran gelir. Sanatçıyı, zanaatkarı onun bu topraklardaki değerini siyasi iktidar içselleştirmiş değil” ifadesini kullandı.

HERKESİN KAZANACAĞI ORTAMI YARATMAK PLANLAMA İLE OLUR 
Esnafın pandemide büyük sıkıntılar çektiğini ve bu dönemin en büyük haksızlığı esnafların yaşadığını dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Sayın başkan ‘Pandeminin getirdiği mali yükü eşit paylaşalım’ dedi. Esnaf ezildi, mahvoldu. Dolayısıyla en büyük haksızlığı yaşadığımız dönem bu dönem oldu esnaflar açsından. Bu sorun çözülecek, az kaldı sayın başkan. Sizi ister Halkbank ister herhangi banka olsun aldığınız krizlerin faizlerini ilk 1 haftada sileceğiz. Göreceksiniz faizleri yükseltecekler. Ana parayı makul taksitlerle alacağız, bunun böyle yapılması lazım. Esnaf ayağa kalkarsa Türkiye ayağa kalkar. Esnafa değer vermemiz, büyütmemiz lazım, gelir elde etmesi lazım. Çalışma alanı planlanması lazım. Herhangi bir yerde aynı caddede 5 tane berber dükkanı açamaz. Herkesin kazanacağı ortamı yaratmak planlama ile olur. Devlet planlama teşkilatı kapatıldı, geleceğimizi niye planlayamıyoruz” dedi.
SİZİN SORUNLARINIZ ÇÖZMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR 
Eğitim sistemine değinen Kılıçdaroğlu, “Bütün OSB’lerde belli mesleklerin yoğunlaştığı yerlerde okullar, teknoloji liseleri açacağız. MEB ile müşterek çalışacak. Ara eleman yetiştirmemiz lazım. Herkes üniversite mezunu, masa sandalye istiyor bu ülkenin başka yapacak işi yok mu eğitimin yeniden planlamaması ihtiyaç var. Türkiye’nin çözülemeyecek sorunları yoktur. Ben her şeyi biliyorum diyerek bir devlet bir kişiye devredilemez. Osmanlı padişah vardı ama sadrazam başbakan vardı, altında insanlar vardı. Dolayısıyla var olan sitemim sorunları var ama bu sorunları çözeceğiz. Umutsuzluğa kapılmayın, az kaldı bütün milleti nefes aldıracağız. Belediye başkanları sizin emrinizdedir. Bir sorun olduğu zaman ilk başvuracağınız belediye başkanları, milletvekilleri, il başkanlığıdır. Sizin sorunlarınız çözmek boynumuzun borcudur” dedi.

SELVİTOPU: BU TESİSTE ÇARELERE, OKUL VE EĞİTİM KURUMU OLARAK DESTEK VERECEK 
Karabağlar belediye başkanı Muhittin Selvitopu, “Mutlu bir gün bizim için. Uzun süre konuyu görüştük ve sonuçta bir noktaya ulaştık. İZKA’nın 1 milyonluk hibe desteği ile bunu gerçekleştirdik. Karabağlar, İzmir’de mobilya sektörünü başkenti. Buna ilgisiz kalmamız düşünülemez. Göreve geldiğimiz günden beri sürekli sektörle istişare içindeyiz. Karabağlar'da mobilya sektörü sorunlarını onlarla birlikte çare arıyoruz. Bu tesiste çarelere, okul ve eğitim kurumu olarak destek verecek. Valilikte bundan sonraki eğitimlere katkı koyacak” dedi. Resim
MUTLU: SIKINTIYI ÇEKEN ESNAF OLDU!
Pandemi döneminde hayata geçen uygulamaların demokrat ve eşitlilik olmamasını yakınan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, “Esnaf teşkilatı olarak bütün dünyada ezberleri bozan pandemi ile karşılaştık. Ülkelerin çalışma şekilleri değişti ülkemizde olumsuz yönde etkilendi. Bir topluma sıkıntı gelebilir ama bu sıkıntı o ülkede yaşayan insanlara eşit dağıtılmalı. Bunu sıkıntısını çeken esnaf oldu. Uygulamalarda da bunun müsebbibi bizmişiz gibi lanse edildi. 5 yıldızı oteller açıldı, bizim lokantalar kapantı. THY 150 kişilik yolculuk yaptı ama bir masaya 4 kişi oturtamadık. Uygulamalar demokrat olmaması, eşit olmamasından dolayı sıkıntılar yaşadık. Esnaf teşkilatı pozitif ayrımcılığı çoktan hak etti. Önümüzdeki süreçte vergi kanunu çıktı ama mecliste bir kanunumuz var perakendeye düzenleyen kanun bizim belimizi büken kanunu meclisten geçmesi lazım. 3 harfli dediğimiz marketler küçük beldelerde yer aldı ve mahalle bakkalını mahvetti. Ne sattığı belli değil. Bırakın bizde terzide klima, berberde boya satacağız. Ya bırakın bizde her şeyi satalım ya da nelerin markette satılacağı dizayn edilsin. Bundan sonraki düzenlemelerde esnaf bakanlığı ve diğer konular işin desteğinizi ve katkınızı bekliyorum. Hammadde bulmakta zorlanıyoruz. Kimyasal madde bulamıyoruz, işlerde durağanlık var. Yaz bitti kış başladı sıkıntılı dönemler başladı. Esnaf teşkilatını ayakta tutarsak bu kentin ışığı sönmez” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 24 Ekim 2021 Pazar 13:44
Marketleri şehir dışına kuralım, bakkal kazansın nasıl bir mantıktır? Bakkal mı kaldı?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz