MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kılıçdaroğlu'ndan 'Göztepe' talimatı!
Güncel
13 Ekim 2021 Çarşamba 14:14

Kılıçdaroğlu'ndan 'Göztepe' talimatı!

Göztepe Spor Kulübü tarafından Torbalı'ya yapılması planlanan ancak arazi tahsisinin yapılmamasından kaynaklı bir türlü çalışmalarına başlanamayan spor akademisi ve altyapı tesisleri için Göztepe Taraftarları temsilciliği Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'ne giderek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'nu Göztepe maçına davet eden taraftar temsilciliği tesisin alan tahsisi için Kılıçdaroğlu'ndan destek istedi. Kılıçdaroğlu ise CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Kani Beko ve Tacettin Bayır'a çalışma yapılması talimatı verdi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Süper Lig'de mücadele eden Göztepe, altyapısını güçlendirmek amacıyla Spor Akademisi ve Altyapı Tesisleri açmayı planlamış ve adres olarak Torbalı'yı belirlemişti.

Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez döneminde planlanan arazi belediyenin el değiştirmesinin ardından yeniden gündeme geldi. Torbalı'nın merhum belediye başkanı İsmail Uygur plan sorunu sebebiyle planları iptal etmesinin ardından AK Parti ve CHP'li siyasiler sık sık karşı karşıya gelmişti. Göztepe taraftarları sık sık İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Torbalı Belediye Başkanlığı'na  çağrıda bulunurken, Göztepe Spor Kulübü ise Torbalı'da bir türlü sonuçlanmayan süreç sonrasında Güzelbahçe Belediyesi ile Güzelbahçe ilçe sınırlarındaki bir alanda tesisini kurmak için çalışmalar yürütmüştü.

Yaşanan süreçte ne Torbalı'dan ne de Güzelbahçe'den bir türlü sonuç çıkmaması sonrası, Göztepe taraftarları çözümü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nda buldu. Göztepe Taraftarları temsilcisi Aziz Yalçın'ın CHP Lideri'ne gerçekleştirdiği ziyarette, Yalçın'a CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Kani Beko ve Tacettin Bayır'da eşlik etti.

ARAŞTIRMA YAPMAMIZ İSTENDİ
Göztepe taraftarları ile CHP Lideri arasında geçen görüşme hakkında bilgi veren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel,  "Genel Başkanı maça davet ettiler. İzmir'de görmekten çok mutlu olacaklarını söylediler. Torbalıdaki arazi sorunu olduğunu belirtip, onu gündeme yeniden gündeme gelmesini ve alanın kulübe tahsis edilmesini istediler" dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'çalışma' talimatı verdiğini de belirten Sertel, "Bu konuda bize bir araştırma yapmamız gerektiği söylendi neler yapılabilir diye ve bizden bir bilgi istedi" ifadelerin kullandı.

ELİMİZDEN NE GELİRSE YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ
İleriki süreçte izlenilecek yol haritasını ortak akılla belirleneceğini belirten Sertel, "Ne olup biteceğini arkadaşlar ile oturup konuşacağız. Geçmişte bir meclis kararı olduğunu söylediler, böyle bir kararın olup olmadığına, neden iptal edildiğine bakacağız. Kamuya ait olan yerler şirketlere tahsis edilemez ancak belirli süreler ile tahsis edilebilir yoksa Sayıştay'dan zimmet çıkar. Göztepe şirket olduğu için tahsis edilemiyor ancak biz çalışmalarımızda ne yapacağımıza bakacağız. Sonuç olarak Göztepe İzmir'imizin güzide kulüplerinden elimizden ne gelirse yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

TAKIMLARIMIZ SİYASETE ALET EDİLMEMELİ
Konunun daha önce AK Partili milletvekilleri tarafından eleştirilmesi hakkında değerlendirmelerde de bulunurken, "Ben sporun takımların kent takımlarımızın siyasete alet edilmesini doğru bulmuyorum. O yapılanlar yanlış yapmıştır ve ayıp etmiştir. Göztepe taraftarları içinde her partiye oy vermiş insanlar var ve Göztepe kulübü siyaset üstü bir kulüptür" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 halil
 15 Ekim 2021 Cuma 20:30
akademi tesisleri için en uygun yerin torbalı pancar olduğuna inanıyorum
 TORRES
 14 Ekim 2021 Perşembe 09:32
ARAZİNİN SÖZÜNÜ VEREN TORBALI BELEDİYESİ, BİR ANDA CAYAN TORBALI BELEDİYESİ GÖZTEPE TARAFTARI BUNUDA UNUTMAZ
 İzmirli
 13 Ekim 2021 Çarşamba 19:20
Göztepe şahıs malıdır , mal sahibi kendi parası ile alsın alacaksa
 Göztepe
 13 Ekim 2021 Çarşamba 17:39
üçkuyular iskelesinin karşı tarafındaki arazi ibb nin bildiğim kadarı ile dikey bina yapmayacaklar ki sadece tesis olacak ve orası atıl durumda niye orası değil???
 M.E.Aslan
 13 Ekim 2021 Çarşamba 16:24
Spor siyaset üstüdür. Her türlü desteğin verilmesi çok yerinde olur.
 Talimat
 13 Ekim 2021 Çarşamba 15:32
Hani “ başka bir tarım mümkün “ dü . Tahsisi istenen yer tarım arazisi değil mi ? Göztepe AŞ ‘ye tahsisi iptal edilen topraklardan şu kadar ton buğday hasatı yapıldı . Un olarak ihtiyac sahiplerine dağıtıldığı haberleri sayfa sayfa yapılmadı mı ? Yasal herhangi bir engel olmasa dahi referandum yapılsın . En doğru kararı Torbalı halkı versin .
 
 13 Ekim 2021 Çarşamba 14:35
Belli bedel karşılığında üst kullanım hakkı verilebilir.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz