MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konak'ta tartışmalı planlar tekrar askıda: O alanlar sınır dışına çıkarıldı!
Yerel Yönetimler
7 Aralık 2021 Salı 10:30

Konak'ta tartışmalı planlar tekrar askıda: O alanlar sınır dışına çıkarıldı!

İzmir'de meslek odaları ile Konak Belediyesi'ni karşı karşıya getiren projeler arasında yer alan Konak 1. Etap (Alsancak-Karamanlar Bölgesi) 1/5000 ölçekli Sağlıklaştırma Alanı planları için belediyeden revizyon geldi. Yapılan itirazlar sonrası 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği için düğmeye basan Konak Belediyesi, bazı alanların Sağlıklaştırma Alanı dışına çıkarılması kararı aldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Konak 1. Etap (Alsancak-Kahramanlar Bölgesi) 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı ile ilgili kritik bir gelişme yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayladığı, 19 Nisan-18 Mayıs 2021 tarihleri arasında askıya çıkarılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’na yapılan itirazların uygun görülmemesi nedeniyle, Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, bir basın açıklaması yayımlamıştı.

Bildiride, yargı kararına rağmen Büyükşehir’in hatada ısrar ettiği, aynı hatada devam edilmesinin şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırı olduğu görüşüne yer verildi. İki oda, konuyu yeniden yargıya taşıdıklarını bildirilirken, planlamaları kabul etmediklerini belirtmişlerdi.

Yapılan incelemeler sonrasında Konak Belediyesi tarafından 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği için çalışma başlatılmıştı.

O ALANLAR PROJE DIŞINA BIRAKILDI
Konak Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar sonrası ise Konak 1. Etap Nazım İmar Planı (Alsancak-Kahramanlar Bölgesi) kapsamında Sağlıklaştırma Alanı olarak belirlenen kuzeyde Ali Çetinkaya Bulvarı, batıda Ziya Gökalp Caddesi, güneyde Dr. Mustafa Enver Bey ve Mimar Sinan Caddeleri ile doğuda 1420 Sokak ile sınırlanan alan Sağlıklaştırma Alanı dışına çıkarılma kararı alındı. Hazırlanan planlar için ise itirazlar için 1 aylık askı süreci başlatıldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Kskli
 8 Aralık 2021 Çarşamba 10:07
O bölgeler zaten öldü eski izmir kimsenin önemsemediği yerler artik o bölgelerin cazibesi eskidendi gece insan sokağa çıkamıyor o bölgelerde.
 Bu ne demek şimdi?
 7 Aralık 2021 Salı 21:46
Bu ne anlama geliyor kardeşim.? Haberde bir de bunu açıklasanız okuyucuya. Biz bu alanların içinde ikamet ediyoruz. Bu kararı herkesin anlayacağı bir dille verseniz ya çok mu zor? İyi bir şey mi yoksa kötü bir karar mı biri anlatsın
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz